Gothic & Fantasy Evenementen

CASTLEFEST: Hét Middeleeuwen & Fantasy festival van het jaar

IMG 8023 gdWhere fantasy becomes your reality

De 11e editie van Castlefest, hét Middeleeuwen & Fantasy festival van het jaar, gaat 31 juli van start.

Tienduizenden bezoekers (32.500 bezoekers in 2014) komen dit jaar wederom bijeen op het landgoed van de Keukenhof te Lisse, waar zij zich drie dagen lang in een geweldige wereld boordevol Goblins, Elfjes, Orcs, helden en schurken wanen. De ongedwongen sfeer, vele acts, bijzondere activiteiten en oogverblindende creaties van alle bezoekers maken van Castlefest een festival dat ieder jaar aan populariteit blijft winnen. Zowel de doorgewinterde fantasyliefhebber als nieuwsgierig geïnteresseerden kunnen hun hart ophalen bij Castlefest.

m IMG 8001Castlefest is een onvergetelijk festival voor jong en oud. Drie dagen lang kunnen bezoekers zich onderdompelen in een unieke wereld met een compleet programma aan activiteiten en ’s avonds op de speciaal ingerichte camping deze sfeer vasthouden. Centraal staan muziek, fantasy schrijvers, goed eten en de gezellige sfeer. Hoogtepunt vormt de Wickerman verbranding, een houten standbeeld dat door de Keltische druïden werd gebruikt bij vruchtbaarheidsrituelen. Men kan zelf ook items op de brandstapel leggen en samen met alle festivalbezoekers vormt het ritueel een magisch en energievol moment.

m IMG 8144Op de vijf podia van Castlefest vinden doorlopend acts plaats. Bezoekers kunnen genieten van vele workshops, verhalenvertellers, artiesten, instrumentbouwers, levende geschiedenis, een valkenier, een lifestyle plaza, een grote markt en een compleet LARP-dorp (Life Action Role Playing). LARP is een vorm van improvisatietoneel, waarbij figuranten een verhaallijn in een bijzondere wereld spelen. Het is ook mogelijk voor alle bezoekers om zelf mee te doen met LARP’en.

m IMG 8143Castlefest wordt van 31 juli tot en met 3 augustus gehouden op Kasteel Keukenhof te Lisse. Kaarten voor het festival zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.castlefest.com. Voor het openingsconcert dient een apart toegangsbewijs te worden gekocht.