Festivals

Festivals

Stadspark Live keert terug naar Groningen

stadspark

Popfestival Stadspark Live is alive & kicking en keert na twee jaar afwezigheid zondag 19 juni 2022 terug op de voormalige drafbaan van het Stadspark in Groningen. Vandaag werd de gehele line-up in één keer bekendgemaakt en pronken de namen van Simple Minds, Skunk Anansie, Rag’n’Bone Man, Crowded House, LP en Krezip op het veelzijdige affiche. De kaartverkoop start vrijdag 29 oktober om 10.00 uur via Ticketmaster.

De eerste editie van Stadspark Live vond in 2019 plaats met het streven uit te groeien tot een groots jaarlijks terugkerend festival. Dit resulteerde in een onvergetelijk debuut met optredens van o.a. Sting, The Specials en Anouk. Na twee bewogen jaren is het vuurtje nog altijd niet gedoofd en staat er in 2022, dankzij de hoge ambities van organisator MOJO en Groningen, weer een steengoed programma voor een breed publiek. We kijken uit naar een heerlijk zomerse dag in het park met goed eten, een fantastische sfeer voor jong en oud en natuurlijk goede muziek. De presentatie is net als de vorige keer in handen van festival host Bert Visscher.

Simple Minds
Bekend van Don’t You (Forget About Me), Belfast Child, Promised You A Miracle en natuurlijk Alive And Kicking. Deze iconische Schotse band komt voort uit een post-punk art-rock band, maar bevindt zich ondertussen al decennia in dezelfde straat als bands zoals U2 en Tears For Fears. Hoewel ze al een hele tijd mee gaan staan ze nog altijd garant voor een luidkeels meezingend publiek, van jong tot oud en daartussenin.

Skunk Anansie
Keiharde, rauwe rock met een politieke lading of zoals frontvrouw Skin het zelf noemt: ‘clitrock.’ De in 1994 opgerichte band bestaat uit Skin, Ace, Cass en Mark en is gerust een 90’s icoon te noemen. Al jaren blaast het kwartet het publiek omver met megahits als Hedonism, Weak en Secretly. Live een belevenis en absolute aanrader.

Rag'n'Bone Man
De warme, krachtige soul- en bluesstem van Rag’n’Bone Man herken je meteen zodra de eerste noten eruit komen. Monsterhits Human en Skin kent ongetwijfeld iedereen, naast de zeer succesvolle samenwerkingen met o.a. Nothing But Thieves en P!nk. Door de jaren heen heeft hij een compleet eigen stijl weten te ontwikkelen met inspiratie uit het verleden, gestoken in een moderne jas. Herkenbaar, beladen met emotie en hier en daar een kenmerkend rauw randje.

Crowded House
Deze uit 1985 afkomstige band is nog altijd zeer geliefd onder het publiek. Sterker nog, het nummer Don’t Dream It’s Over is een van de meest gecoverde nummers van de laatste 20 jaar. De band tourt nog regelmatig en in het voorjaar van 2021 brachten ze in hun nieuwe formatie het album Dreamers Are Waiting uit. Typisch zo’n band waarvan je hoopt ze ooit nog een keer live te kunnen zien!

LP
Laura Pergolizzi, beter bekend als LP is een Amerikaanse singer-songwriter met nummers op haar naam die je ongetwijfeld kent. Lost On You heeft bijvoorbeeld maar liefst 416 miljoen views alleen al op YouTube. Niet verwonderlijk dan ook dat LP ook nummers heeft geschreven voor supersterren als Cher, Rihanna, Céline Dion en de Backstreet Boys. Als soloartiest trekt ze volle zalen en dat heeft maar één reden zoals ze zelf zegt: “When you know, you know.”

Krezip
De Nederlandse band uit Tilburg is ondertussen alweer een tijd terug van weggeweest. Waar ze in 2009 hun afscheid aankondigden met de hit Sweet Goodbyes scoorden ze 10 jaar later bij terugkomst meteen opnieuw een hit met het nummer Lost Without You. Krezip begon 2021 met de release van de single You Are Not Alone en kwam enkele maanden daarna met de single Seventeen. Met een aanzienlijke plek binnen de Nederlandse muziekscene belooft Krezip een afwisselende show met zowel nieuw als oud werk.

Stadspark Live vindt zondag 19 juni plaats op de voormalige drafbaan in het Stadspark in Groningen. Kijk voor alle informatie over het festival, de line-up en ticketverkoop op www.stadsparklive.nl.

STADSPARK LIVE 2022
Zondag 19 juni 2022 | Stadspark Groningen
Terrein open: 12.00 uur | Aanvang: 13:00 uur | Entree: €65 (incl. servicekosten)

Meer info over dit festival vind je op: www.stadsparklive.nl
De kaartverkoop start vrijdag 29 oktober om 10:00 uur via ticketmaster.nl.

Chinees Nieuwjaar in Den Haag

Viering van het Chinees Nieuwjaar in Den Haag op 25 januari 2020

m 2H0A1171

 

Het Jaar van de Rat
(zaterdag 25 januari 2020 – donderdag 11 februari 2021)

Het Chinese Nieuwjaar wordt elk jaar gevierd met prachtige festiviteiten en is wereldwijd een belangrijk feest geworden! Het is een gelegenheid voor de familie om bij elkaar te zijn, een reünie met familie en vrienden, een waar feest in een vertrouwde omgeving met heerlijk eten en een onvergetelijke ambiance.
Het jaar 2020 staat in het teken van de Rat. De Chinese horoscoop kent 12 sterrenbeelden. Volgens de Chinese horoscoop 2020 begint het nieuwe maanjaar op zaterdag 25 januari en eindigt op 11 februari 2021. De Rat is het eerste teken van de 12 dierencyclus van de Chinese astrologie en om deze reden wordt 2020 beschouwd als “een jaar van een nieuw begin en vernieuwingen”.

m 2H0A0605

 

Nieuwe kansen, nieuwe ronden
Het jaar 2020 gaat succesvol zijn! Het jaar van de Rat komt direct na het jaar van het Zwijn (2019) en vóór het jaar van de Os (2021)! De jaren van de Rat zijn: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020 en 2032.

Het Jaar van de Rat wordt een sterk, voorspoedig en gelukkig jaar voor bijna alle Chinese sterrenbeelden. De Rat zal vastberadenheid tonen met betrekking tot zijn/haar doelen, ambities en hobby’s.
Dit is een geweldig jaar voor het starten van nieuwe initiatieven en ondernemen van nieuwe activiteiten. Degenen die van plan zijn onroerend goed te kopen, een bedrijf te starten of geld te investeren in een lange termijn project, hebben grote kansen om in de toekomst tevreden te zijn. Maar opgepast! Dit soort initiatieven zal alleen succesvol zijn als ze zorgvuldig en nauwkeurig worden voorbereid.

Tekst: @Chineesnieuwjaar Den Haag

Angela van Tol maakte voor ons de foto's tijdens het chinees nieuwjaar in Den Haag:

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

Gezellig Parkpop beleeft grootse editie: Foto's

m 3A4A1700Het gratis toegankelijke Parkpop vond plaats op zondag 30 juni 2019 in het Zuiderpark in Den Haag. Dit jaar met veel bekende Nederlandse namen als Waylon, Ilse Delange, Jett Rebel, Ronnie Flex en Maan.

Lees meer: Gezellig Parkpop beleeft grootse editie: Foto's

Parkpop Saturday Night met veel nostalgische acts

m m 3A4A1128Liefhebbers van 70's, 80's en 90's zijn op Parkpop Saturday Night in het Haagse Zuiderpark op de juiste plek. Een keur aan acts kwamen daar op 29 juni voorbij op een snikhete dag. Ook werd de muziek van nu niet vergeten.

Lees meer: Parkpop Saturday Night met veel nostalgische acts

Kaderock viert gezellige 24se editie: Foto's

m 3A4A0023Kaderock vond gisteren traditioneel weer de eerste zaterdag van juni plaats bij Musicon op de Soestdijksekade. Met leuke optredens voor jong en oud en vooral veel gezelligheid voor iedereen.

Lees meer: Kaderock viert gezellige 24se editie: Foto's