Festivals

Parkpop Saturday Night met veel nostalgische acts

m m 3A4A1128Liefhebbers van 70's, 80's en 90's zijn op Parkpop Saturday Night in het Haagse Zuiderpark op de juiste plek. Een keur aan acts kwamen daar op 29 juni voorbij op een snikhete dag. Ook werd de muziek van nu niet vergeten.

m 3A4A0725Saturday Night begint al in de middaguren. Rond 14.00 uur om precies te zijn. Dan knalt DI-RECT hun muziek het veld op waar de zon brandt en de mensen hopeloos naar een plekje schaduw zoeken. Op de Go Tan Stage is het de beurt aan Gruppo Sportivo die een prima show neerzetten.

 

m m 3A4A0787Dan weer terug naar de Jupiler Stage voor het optreden van de hiphop mannen van Cypress Hill met hun old skool klanken. Weer gevolgd op het andere podium door een succesvolle band van nu, Navarone. Met hun gevarieerde rock en gitaarmuziek pakken zij het publiek met gemak in.

 

m m 3A4A0959Nile Rodgers & CHIC zorgen voor een funky discofeest rondom de Jupiler Stage. Ongelooflijk hoeveel hits deze man heeft geschreven, ook vertolkt door anderen. Noem Dance, Dance Dance, Le Freak, I Want Your Love, Good Times en Everybody Dance, maar ook Like A Virgin van Madonna en Let's Dance van David Bowie en van nu het bekende Get Lucky. Deze heerlijke dancetracks komen allemaal voorbij op het festival.

 

m m 3A4A1049Tears voor Fears kun je ook scharen onder de legendes. Er zijn in ieder geval veel bezoekers speciaal voor gekomen. Het duo maakte mooie memorabele nummers als Everybody Wants To Rule The World, Sowing the Seeds of Love en Shout. Het klinkt nog steeds als vroeger, al lijkt de muziek niet helemaal tot zijn recht te komen op zo'n groot festivalveld. Het zou beter geschikt zijn voor een zaal als Paard of AFAS Live.

 

m m 3A4A1214Het Belgische Triggerfinger maakt niet echt veel indruk met hun snoeiharde en experimentele optreden op het Go Tan podium. En dat terwijl de Amsterdamse formatie MY BABY kort daarvoor een memorabele show neerzette. Net als afsluiter Skunk Anansie met charismatische frontvrouw Skin. De band zet een stevig rockoptreden neer waarin tracks als Weak en Hedonism een belangrijke plek innemen. Skin en haar mannen zetten een gedenkwaardig optreden, inclusief een crowdsurf moment waar later nog over nagepraat zal worden. Een knallend vuurwerk markeert het einde van Parkpop Saturday Night 2019.

 

Fotografie en verslag: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage