Festivals

Divercity Den Haag beleeft 2e editie met veel culturele diversiteit

m 1K6A0911Divercity beleefde tijdens een voor het grootste deel zonovergoten dag in het Haagse Zuiderpark zijn 2e editie.

Het Divercity festival richt op niet-westerse kunst en cultuur. Muziek, storytelling, beeldende kunst en poëzie van over de hele wereld komen hier samen in een programma vol artiesten, schrijvers en culinaire specialiteiten met o.a. Marokkaanse, Turkse, Antilliaanse, Surinaams-Hindoestaanse en Oost-Europese roots. Divercity verbindt mensen met uiteenlopende achtergronden met elkaar op basis van wederzijds respect, gedeelde interesses en herkenbare emoties.

 

m 1K6A0936Op twee hoofdpodia traden grote artiesten uit binnen- en buitenland op. Daarnaast was er een randprogramma met dans, poëzie en spoken word, een kinderterrein, straatartiesten en heerlijk eten van over de hele wereld.

Divercity Den Haag is een sfeervolle ontmoetingsplek waar artiesten van over de hele wereld zorgen voor bijzondere kruisbestuivingen!

 

m 1K6A1035Rappers, Bollywood-ster en bekende schrijvers

 

Vorig jaar bouwde Kenny B op Divercity een groot feest; dit jaar was die eer aan onder andere Ronnie Flex & Deuxperience Band, het Antilliaanse NSTYPLY, Mokoomba uit Zimbabwe, de Marrokkaanse Rachid Kasmi en het Oost-Europese muziekcollectief The Turbans toebedeeld.Ook noemenswaardig is de Haagse band Mamihlapinatapai. Op podium 2 mochten zij de dag openen met een wervelend optreden met dansbare ingredienten als cumbia, een mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco. Dat zorgde meteen voor een uiterst dansbaar begin op dat podium.

 

m 1K6A1100Op het 'Outspoken Podium' waren bekende schrijvers en dichters als o.a. Ted van Lieshout, Antoine de Kom en Radaan Al Galidi te zien en te horen.

Extra bijzonder was het optreden van Bollywood-ster Madhushree. Dit is namelijk de allereerste keer dat zij zal optreden in Nederland! Madhushree heeft haar roots in de Indiase filmindustrie en schittert momenteel wereldwijd in de boxoffice-topper Bahuubali 2 met een solonummer dat, naar eigen zeggen, haar leven voorgoed heeft veranderd.

 

Het festival trok zo'n 14.000 bezoekers en werd afgesloten door een spetterend optreden van Ronnie Flex en zijn Deuxperience band.

 

Ronnie Flex copyBekijk hier een sfeerimpressie van het festival in Den Haag

 

Fotografie: Anneke Ruys (foto Ronnie Flex en publieksfoto Joni Israeli)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage