Festivals

Zeeheldenfestival Den Haag beleeft uitbundige 37e editie: Foto's

m 1K6A0719 2De 37e editie van het Zeeheldenfestival vindt in 2017 van 28 juni tot en met 2 juli in Den Haag plaats. Dat betekent vijf dagen lang muziek, theater en plezier!

m 1K6A0697Het evenement of liever buurtfeest in de Zeeheldenwijk waar het echte festivalgevoel hoogtij viert. Jong, oud, vertegenwoordigers van velerlei culturen genieten gezamenlijk op het Prins Hendrikplein, in het hart van het Zeeheldenkwartier.

 

m 1K6A0722Op de zaterdag 1 juni was er behalve muziek, straattheater, kinderactiviteiten & meer ook de Zaterdagmarkt waar van alles te koop was. Muzikaal viel er veel te genieten van bands en acts. Met The Hague Jazz Project, maar ook een gigantenband die onder de naam Albers, Gerritsen en Zuiderwijk het hoofdpodium betrad. Want wie wil er niet getuige zijn van een unieke samenwerking tussen Rinus Gerritsen, Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en gitaarvirtuoos Eef Albers. Oftewel 50 % Earring, 100 % muzikaal genot. Een mooi optreden van deze gelegenheidsformatie.

 

m 1K6A0782Eerder mocht The Hague Jazz Project, een combinatie tussen combo en bigband, het publiek opwarmen. Ook de Haagse dichter/muzikant Alexander Franken maakte indruk met zijn gedichten en zang op het Kleine Podium. De leukste en gezelligste band van de zaterdag was ongetwijfeld The Hillbilly Moonshiners. De band vertaalt pophits van toen en nu naar moderne folk- en country uitvoeringen. Een feestje op zijn rednecks werd het op het grote podium, waar ook voor het podium uitbundig gedanst werd.

Replayced is een female-fronted rockformatie. Op het kleine podium wisten zij indruk te maken met mooie rock- en popsongs.

 

m 1K6A0743 2Ook de kids werden niet vergeten. Bij het straatheater/acrobaten act Red The Cat zat iedereen op het puntje van zijn of haar stoel. De mensen werden meegesleept in een avontuur vol slapstick en stuntwerk.

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage