Festivals

Parkpop 2017 wederom een geslaagd feest: Foto's

m 1K6A0407De 37ste editie van Parkpop Den Haag heeft 200.000 bezoekers getrokken. Onder andere Alison Moyet, The Baseballs, Broederliefde, La Pegatina en Joanne Shaw Taylor traden vandaag op in het Zuiderpark.

De bezoekers lieten zich niet tegenhouden door de regenbuien aan het begin van de middag en zetten Parkpop zoals ieder jaar op zijn kop. Met op de Parkpop Stage de openingsact en meteen een van de grote uitschieters DOOL, onder leiding van podiumbeest Rianne van Dorst (Elle Bandita) met een bezielend optreden dat grote indruk achter liet.

 

m IMG 8589De opening van het festival op Jupiler Stage was eerder ingezet door de Haagse band De Règâhs, die hun tienjarig bestaan vierden. Blaas of Glory werd last minute aan de line-up toegevoegd ter vervanging van Toots & The Maytals, die om logistieke redenen niet op tijd in Nederland kon zijn.

Blaas of Glory's fanfare-achtige covers van oude rocknummers werden zeer enthousiast ontvangen door het toegestroomde publiek.De meeste toeschouwers waren ongetwijfeld voor de populaire groep Broederliefde. Het hele vfeld was volgestroomd met jonge en oude bezoekers.

 

m 1K6A0601Traditiegetrouw bracht Parkpop i.s.m. Musicon, Stichting Aight en CultuurSchakel ook een Haags Cultuurveld met daarop het Haags Podium, de I LOVE HIPHOP-AREA en het People Stage. Hier kregen in samenwerking Haagse organisaties, muzikanten en kunstenaars in de wijken de meest veelbelovende acts een plek. www.parkpop.nl

 

m 1K6A0555"Wat blijft Parkpop toch een bijzonder event! Zo'n 200.000 bezoekers van allerlei verschillende leeftijden en achtergronden die samen een feestje bouwen... Op muziek van grote namen als Alison Moyet en Broederliefde maar net zo zeer tijdens optredens van de wat onbekendere bands. Dát is Parkpop! Dit jaar organiseerden we voor het eerst een driedaags festivalweekend, met Parkpop Downtown nieuw op de vrijdagavond. Ook dat werd goed bezocht, dus dat belooft wat voor volgend jaar.", aldus Claudia Ravan van organisator Ducos.

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage