Festivals

Festival De Oversteek met bijzondere optredens aan de Waal: foto's

m KRE 3472
Festival De Oversteek is een verrassend cultureel avontuur aan de oevers van de Waal in Nijmegen-Noord. Op zondagmiddag 10 september 2017 vond het tweede deel van de negende editie plaats.

Op Festival De Oversteek geniet je van muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst op cultuurhistorische en groene locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord. Je maakt een wandeling of fietstocht door een prachtig rivierenlandschap. Ontdekt bijzondere cultuurhistorische plekken en proeft heerlijke streekproducten uit eigen tuin en boomgaard.

m KRE 3447In 2016 waren er optredens van onder meer Lebbis, Mauro Pawlowski, Bettie Serveert, Stephanie Struijk, Lilian Hak, Philip Bosschaerts (Mintzkov), Bram Stadhouders, Pieter de Graaf, Chantal Acda en Chop Wood. In totaal waren er 40 acts en voorstellingen op 21 locaties. Voor het eerst waren er voorstellingen op stadseiland Veur-Lent. Avontuurlijke bezoekers wandelden mee met de kunstroute Expeditie Noord. 

m KRE 3527Op 10 september was er een optreden van Lebbis in de natuur, naast een dansvoorstelling van LEF met letterlijk een muur tussen de 2 dansers, die uiteindelijk beslecht werd. In een schuur klonken weer heel andere klanken, dansbaar en goed in het gehoor liggend. Daar speelde S.T. Cordell. Singer songwriter Philip Bosschaerts speelde voor de eerste keer in Das Kabinett, zo had elke locatie ook weer een heel eigen gevoel en beleving. 

Fotografie: Hans Kreutzer

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage