Festivals

Oude en nieuwe muziek uit alle windstreken in hartje Den Haag

m IMG 5138Musicon en de Grote Markt presenteren op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juli een uniek festival in het hart van Den Haag. Het programma en de artiesten zijn internationaal en ongelooflijk divers.

Zo is er klassieke muziek, jazz, samba, soul, moderne en (semi) akoestische popmuziek. Summertime vindt plaats vanaf een schilderachtig carrouselpodium op de Grote Markt in Den Haag. Vrijdag 15 juli start het Summertime Festival om 17:30 uur. Op zaterdag en zondag is het festival te bezoeken vanaf 12:00 uur. De toegang is gratis!
Lilian VieiraPROGRAMMA:
Het Patricia Wisse Quartet opent het festival op vrijdag en speelt o.a. een traditional als "Sometimes I Feel Like a Motherless Child" maar ook eigen nummers als "Dream Sequence". Uit hun muziek spreekt hoop en melancholie, pijn en schoonheid, speelse onbevangenheid en intimiteit, met een uniek geluid en sterke wortels in de jazz. Maartje Teussink is een Nederlandse multi-instrumentalist, componiste en vocaliste. Haar muziek laat zich omschrijven als lyrisch en alternatief, maar Maartje Teussink zoekt ook de grenzen van het combineren van verschillende muzikale invloeden op. Met uiteenlopende muziekinstrumenten creëert zij muzikale sferen, soundscapes, songs en filmscores. Ellister van der Molen is een trompettiste die door jazzcollega’s hoog wordt gewaardeerd. Met haar kwartet stond ze o.a. op North Sea Jazz. Als afsluiter op vrijdag speelt het Belgische Evil Empire Orchestra. Deze 8-koppige band rond frontvrouw Kimberly Dhondt, combineert zwoele en zweterige soul met rauwe funk, een vleugje psychedelica en een flinke dosis Afrikaanse grooves.

Lady Shaynah Eric van Nieuwland-1De zaterdag wordt geopend door Hadewich de Meester en Tijmen de Ridder beiden deelnemers/winnaars van het Princes Christina Concours. Swart is een band rondom saxophoniste Celia Swart, Masflamenco doet aan authentieke flamenco inclusief danseres. The Royal Sisters  zingen driestemmige, zelf-gearrangeerde jazz-standards en zijn te vergelijken met The Andrews Sisters, maar dan wat moderner, ruiger en evil. Dat Lady Shaynah (Shanice Dionne Redan) in de muziek is beland, is niet verwonderlijk. Haar Surinaamse moeder en Antilliaanse vader hebben haar  besmet met het muziekvirus. Niet alleen was ze een jaar lang muziekambassadeur van Rotterdam, ook zong ze samen met diverse grote namen als Shirma Rouse, Berget Lewis en Candy Dulfer. Noem het R&B, soul of weet ik wat, het swingt! m IMG 4981De leden van ti-an-guis zijn afkomstig uit Mexico, Brazilië, Portugal en Kroatië en ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Vanuit verschillende achtergronden werden zij in razend tempo een unieke eenheid. De innemende zangeres Lovorka is de ideale reisgids tijdens de swingende concerten van dit excellente kwintet. Ook uit Kroatië komt de dames pop/rock formatie Luminize welke al op Parkpop en Kaderock te zien waren. Nu een speciale akoestische set. Afsluiter op de zaterdag zijn Lilian Vieira & Ferdinand van Duuren Trio. Ze neemt u mee op een muzikale reis waarbij een mix van bekende en minder bekende Braziliaanse covers maar natuurlijk ook eigen geschreven repertoire voorbij zullen komen. Begeleid door haar unieke muzikanten brengt Lilian Vieira Grupo u in Braziliaanse Samba sferen.

m IMG 5114Op zondag wordt de dag weer geopend door deelnemers/winnaars van het Prinses Christina Concours. In dit geval zijn dat Mirna Ackers en Talitha Mugge. Ook niet te missen is de van oorsprong Russische Anna Mikhailova. Met haar band maakt ze een mengeling van moderne muziek, film, theater en performance kunst en ze schrijft eigen nummers die in stijl variëren van folk en pop tot jazz, rock en meer. Verder nog het Spoken Saxophone Quartet met hoogst originele saxofoon partijen die klinken als of ze met elkaar een gesprek aan gaan. Ook Nadia Group is uw aandacht waard met hun swingende jazz met Braziliaanse invloeden. Als afsluiter zal optreden Iris Penning. Het is poëtische pop waarmee Iris Penning je verwelkomt in haar hersenkroeg. Vaak vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst. Als "Stiekeme stoepkrijter" biecht Iris al haar kleine geheimen openbaar aan de straat. De jonge singer-songwriter stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, deed mee aan de Popronde en heeft het podium gedeeld met Spinvis.

Meer info op www.summertimefestival.nl