Festivals

Haags UIT Festival wordt een tweedaags festival

HaagsUITFestival-Foto Ilja Vlietstra-Imv-FotografieHet Haags UIT Festival wordt een tweedaags festival! Dit jaarlijkse evenement staat symbool voor de start van het culturele seizoen in Den Haag.

Deze 44ste editie start op zaterdagavond 3 september met de UIT Nach. Op zondag 4 september loopt Den Haag weer uit voor de Cultuurmarkt en de vele live optredens op verschillende locaties in de binnenstad.
UIT Nach
Op zaterdagavond 3 september nodigen Haagse theaters en podia iedereen uit voor een gratis en doorlopend programma. Bezoek bijvoorbeeld De Grote Kunstshow in de Koninklijke Schouwburg en luister naar het Residentie Orkest in het Zuiderstrandtheater. Ook Diligentia, Theater aan het Spui, De Nieuwe Regentes, Korzo, Theater de Vaillant, Laaktheater, Dakota, ZUID57, Appeltheater en NEST doen mee aan de UIT Nach. De eerste editie van de UIT Nach wordt feestelijk afgesloten met een 80s-90s-Nullies afterparty in Paard van Troje.

Gratis pendeldienst
Vanuit de centrale ‘halte’ rijden gratis bussen naar de verschillende podia in de stad. De centrale halte is een gezellige festivallocatie op zich, met muziek en een keur aan eten en drinken. Stap hier op de bus en ga van het ene naar het andere theater om de optredens te bekijken en kom dan terug om na te genieten met een hapje en drankje of ga naar de afterparty!

HaagsUITFestival-LVCultuurmarkt, muziek en theater
Op zondag 4 september is de Haagse binnenstad gevuld met diverse buitenpodia, verrassend straattheater, muziek, dans, cabaret, toneel en een Cultuurmarkt vol informatie over en kortingskaarten voor het aankomende culturele seizoen. Artiesten geven een voorproefje van hun show die het komende seizoen in Den Haag te zien is. Bekendmaking van namen volgt later!

Haags UIT Festival 2016
Zaterdag 3 september: UIT Nach
Centrale festivalhalte opent om 19.00 uur
Theaters en podia openen om 20.00 uur
80s-90s-Nullies Afterparty in Paard van Troje vanaf 23.00 uur

Zondag 4 september: Cultuurmarkt en live optredens op binnen- en buitenpodia
Cultuurmarkt en live optredens in de binnenstad vanaf 13.00 uur

Alle ontwikkelingen volgen? Dat kan online:
www.haagsuitfestival.nl // www.facebook.com/haagsuitfestival // www.twitter.com/haagsuitfest // www.instagram.com/haagsuitfestival
Praat mee! #HUF

Fotografie: Ilja Vlietstra