Festivals

THE LIFE I LIVE zorgt voor verbroedering op Haagse Koningsnacht


foto Koray Poyraz - LIFE I LIVE FestvalOp 26 april wordt de binnenstad van Den Haag weer geheel in beslag genomen door THE LIFE I LIVE, het gratis toegankelijke festival op Koningsnacht.

THE LIFE I LIVE trapt af op dinsdag 26 april vanaf 19.00 uur in de binnenstad van Den Haag en is met zo'n 200.000 bezoekers een van de grootste stadsfestivals van Nederland. Nieuw aan het programma toegevoegd zijn: Spinvis, Sabrina Starke, Janne Schra, Bewilder, The Sore Losers, Bombay, Luminize, Playground Zer0, Bas Paardekooper & The Blew Crue, Mojo Man, Dandana, The Great Communicators, SoulBeach, St. Paul, Sunny Sjoerd, DJ Patrick Salmon, Tim Akkerman, Julie Scott en David Benjamin. Eerder maakte het festival de volgende namen bekend: Causes, Black Box Revelation, Max Meser, Rats On Rafts, STUFF., Danny Vera, Breaking Levees, Son Mieux, Marc O’ Reilly, Bare Jams en The Cavern. 

Dit jaar wordt THE LIFE I LIVE Festival voor de zesde keer georganiseerd. De Haagse binnenstad wordt dan wederom getransformeerd tot een zinderend en tegelijkertijd sfeervol festivalterrein. Acht buitenpodia, één binnenpodium en talloze horecagelegenheden vertegenwoordigen deze avond vrijwel het gehele muzikale popspectrum. Zo staan soul, funk, blues(rock), roots, indiepop, garage, punkrock, psychedelica, singer-songwriter, jazz en danstunes op het menu. Ondanks de grootse opzet van THE LIFE I LIVE heeft het festival een intiem karakter door een strategische plaatsing van de verschillende kleinschalige muziekdorpen. Een uniek fenomeen dat geheel gratis te bezoeken is. Op www.thelifeilive.nl is alle festivalinformatie te vinden.

life i live 2Enkele acts nader belicht:

Bewilder: belofte uit Utrecht waarin Maurits Westerik het middelpunt is. Een band met een open en organisch, maar ook broeierig geluid, mede onder invloed van folk, country en Twin Peaks-componist Angelo Badalamenti. De resulterende groovy indierock laat zich dan ook niet voor één etiket vangen en blinkt uit in dromerige sferen en onverwachte wendingen. Bovendien heeft de band in haar korte bestaan al een Edison nominatie op zak!

Janne Schra: de Nijmeegse zangeres is tegenwoordig op eigen merites een Mevrouw in de muziek. Geliefd en geloofd, als maker van jazzy popsongs met flarden folk en country en gezegend met een pracht van een naturelle, ongedwongen stem. Na een geslaagde aanloop met twee eerdere soloalbums, schoot ze afgelopen jaar dankzij de plaat ‘Ponzo’ door naar de eredivisie van de nederpop. Met de 10-inch ‘Ponzo Light’ op komst, vleien wij ons op THE LIFE I LIVE graag aan haar voeten.

Bombay: hun nieuwe plaat heet niet voor niets ‘Show Your Teeth’. Zanger/gitarist Mathias Janmaat, bassist Gijs Loots en drummer Lisa Ann Jonker zetten gretig hun tanden in gruizige songs vol catchy melodieën en zin voor avontuur, langs broodkruimelsporen van pop, garagerock, psychedelica en grunge. Likkebaardend lekker.

The Sore Losers: hun winnende combi van rauwe garagerock en sappige boogie & blues, opgepimpt met scheurende licks en solo’s uit het seventiesboekje en gemarineerd in vitriool, zet al vanaf de vliegende start in 2010 de verzamelde concurrentie op onoverbrugbare achterstand. Drie albums en ettelijke club- en festivaloptredens verder (waaronder Rock Werchter en een Duitse tour) staan The Sore Losers aan de vooravond van hun definitieve doorbraak in Nederland. Met een prachtplaat op zak zoals het onlangs verschenen Skydogs, mag dat geen problemen vormen.

Festivaltrailer: https://www.youtube.com/watch?v=6zGH7zvO-KY

Meer info: 

THE LIFE I LIVE Festival
dinsdag 26 april 2016
19.00 - 01.00 uur
9 podia
binnenstad Den Haag
gratis toegang
www.thelifeilive.nl

Publieksfoto's Koray Poyraz