Festivals

The Jacksons en Glennis Grace op Night of the Proms

notp-450x268

Night of the Proms 2012 heeft een paar prachtige namen toegevoegd. Met The Jacksons zet Night of the Proms de meest muzikale familie uit de popgeschiedenis op het programma.

De Jackson-broers, die in de jaren zeventig en tachtig met Michael aan hun zijde een wereldwijde sensatie waren, komen speciaal voor het evenement naar Rotterdam. Ook kan de organisatie met trots een Nederlandse topnaam toevoegen: zangeres Glennis Grace staat op 22 en 23 november samen met Anastacia, Naturally 7, harpist Remy van Kesteren en John Miles op het podium van Ahoy Rotterdam. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

The-Jacksons-2012-Unity-Tour __2256

The Jacksons

Aanbeden door miljoenen fans over de hele wereld hebben The Jacksons voor altijd het landschap van de populaire muziek veranderd. De broers Jackie, Jermaine, Marlon en Tito Jackson waren samen met hun betreurde broer Michael als The Jackson 5, later The Jacksons, in de jaren zeventig en tachtig één van de meest geliefde muzikale acts. Sterker nog, met hun unieke soulvolle pop-funk, hun vele hits en hun onberispelijke live-optredens herdefinieerden ze de popmuziek.

Wereldhits als 'ABC', 'Blame It On The Boogie', 'I Want You Back' en 'I'll Be There' maakten van de broers supersterren. Met 9 nummer 1-hits en 14 top 10-hits drukte de band zijn stempel op de hitlijsten. Vandaag zijn hun tijdloze hits nog even aanstekelijk en iconisch als op de dag dat ze werden uitgebracht. 'I'll Be There' is nog altijd de best verkochte single in de geschiedenis van Motown.The Jackson 5 werden The Jacksons toen ze hun platenlabel Motown voor CBS inruilden. Jermaine maakte de overstap pas in 1984, toen Michael de groep verliet. In 1997 werden The Jacksons toegevoegd in de Rock 'n Roll Hall of Fame. Ze waren de jongste groep ooit die deze eer te beurt viel.

De laatste tournee van The Jacksons vond plaats naar aanleiding van het album 'Victory' in 1984.De Jacksons' Victory Tour bracht in Amerika meer dan 2,5 miljoen mensen op de been. Het was wachten tot 2012 om de broers weer samen op het podium te zien. Deze zomer speelden The Jacksons in de Verenigde Staten een flink aantal concerten met al hun grote hits en een eerbetoon aan hun overleden broer. Voor hun eerste optredens buiten de VS kiest de bestverkopende familie uit de muziekgeschiedenis ‘onze’ Night of the Proms.

IMG 0032b_gd

Glennis Grace

Glennis Grace maakte een vliegende start toen ze als 11-jarige meedeed aan het Unicef Gala For Kids en daar wereldster Julio Iglesias zo wist te overrompelen met haar zangtalent dat hij haar vroeg op te treden tijdens zijn shows in Ahoy. Op 16-jarige leeftijd (1994) won Glennis met overtuiging de Soundmixshow van Henny Huisman met een nummer van haar idool Whitney Houston. Ook was ze de Nederlandse inzending van het Nationaal Songfestival in 2005. Haar publieksdoorbraak kwam met haar single 'Als Je Slaapt' uit 2008. Bij haar optreden in de TV show Life & Cooking wist ze gasten en publiek tot tranen toe te ontroeren.

Sinds haar live album 'One Night Only' is het hek pas echt van de dam. Glennis werd vorig jaar door Buma Stemra uitgeroepen tot Beste Zangeres van Nederland. In april scoorde ze haar eerste nummer-1 hit met 'Afscheid' - en ontving direct haar eerste Gouden Plaat. In september 2011 bracht de zangeres haar single 'Always' uit samen met het prestigieuze Metropole Orkest.

In mei dit jaar kwam Glennis Grace met haar meest persoonlijke album tot nu toe: 'This Is My Voice'. Met daarop onder meer het bekroonde duet 'Wil Je Niet Nog 1 Nacht', geschreven en geproduceerd door Edwin Evers. Maar het voorlopige hoogtepunt is zonder twijfel haar inmiddels compleet uitverkochte show in de Heineken Music Hall in Amsterdam, op 15 september aanstaande. Dat belooft een hoop goeds voor Night of the Proms!

Met de aankondiging van The Jacksons en Glennis Grace is de line up van Night of the Proms compleet. The Jacksons, Anastacia, Naturally 7, Glennis Grace, John Miles, harpist Remy van Kesteren en het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot zorgen op 22 en 23 november en tijdens de extra show voor KRO-leden op 25 november voor een ongeëvenaard feest in Ahoy Rotterdam!

Algemeen Dagblad en Classic FM present:

NIGHT OF THE PROMS 2012

Vrijdag 23 en zaterdag 24 november 2012
Extra show voor KRO-leden op 25 november 2012
Ahoy - Rotterdam
Entree: v.a. € 37,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop via: www.notp.com, http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 - 300 1250 (45 cpm).