Evenementen

Fotoserie: het kleurrijkste Bloemencorso Zundert

m 1K6A5134Het was weer een prachtig spektakel zondag 1 september bij het Corso Zundert. Het publiek zag twintig kleurige wagens die door de straten trokken. Wat een bloemengenot met al die prachtige dahlia's!

m 1K6A5177Het grootste bloemencorso ter wereld reed alweer voor de 78ste keer als een groot kleurrijk geheel door de straten van Zundert. Het is een strijd die elk jaar weer plaatsvindt: wie gaat er aan de haal met de eerste prijs en mag de Zundertse Jubel in ontvangst nemen?

 

m 1K6A5144Ieder jaar weer werken de wagenbouwers keihard om de allermooiste praal wagens aan het publiek te laten zien. Corso Zundert is niet alleen zien, maar ook optimaal beleven! Vele duizenden bezoekers uit Brabant en uit binnen- en buitenland waren erbij om zich door dit prachtige schouwspel te laten meeslepen.

 

Ieder jaar opnieuw krijgt het corsovirus  jonge en oude Zundertenaren in zijn greep. Ze ontkomen er niet aan, het zit deze Brabanders in hun bloed. Van elk buurtschap in Zundert deed er een wagen mee aan de stoet. Buurtschap Tiggelaar ging aan de haal met de Zundertse Jubel prijs voor hun bijzondere creatie Vikings.

 

IMG 4070 copy

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage