Evenementen

Fotoserie: Raymond van Barneveld maakt seizoen toch af

m DSC 2318ADonderdag 28 maart jl. was de meest beladen avond van de afgelopen twee dagen in de 'dart arena' van AHOY. Ruim 10.000 'Barney – Army' fans kwamen in het oranje Rotterdam om hun Nederlandse dart legende een hart onder de riem te steken.

De 51-jarige Hagenaar wilde de pijlen opbergen vanwege teleurstellende resultaten en een gebrek aan vorm.

Raymond van Barneveld gaat voorlopig tóch door als professioneel darter. Het maakt het seizoen gewoon af. Dat zegt zijn manager Jaco van Bodegom. Van Barneveld zou donderdag hebben gezegd dat hij per direct zou stoppen. 'Ik handelde uit emotie. Nu weet ik zeker dat ik pas afscheid wil nemen aan het einde van het jaar op het wereldkampioenschap in Londen.'

 

m DSC 2326AZijn manager heeft vrijdag lange tijd met hem gebeld. 'Inmiddels is hij weer wat bij zinnen gekomen. Hij wil absoluut doorgaan.' Het was al bekend dat Van Barneveld na dit seizoen zou stoppen. Van Barneveld ging donderdag in Ahoy, met 7-1 ten onderuit tegen Michael van Gerwen. De twee stonden tegenover elkaar in het kader van de Premier League Darts. "In mijn eigen land word ik vernederd, twee keer met 7-1. Ik heb er genoeg van, ik ben moe en op", lichtte Van Barneveld zijn besluit toe op een persconferentie. Woensdag verloor hij ook al met 7-1 van de Noord-Ier Darryl Gurney. "Iedereen weet dat ik privéproblemen heb en ik wilde hier nog een keer alles laten zien. Voor mijn fans, mijn familie en voor mezelf".

 

m DSC 2288AVan Barneveld behaalde vier wereldtitels bij de British Darts Organisation (BDO), in 1998, 1999, 2003 en 2005. In 2007 won hij het WK bij de PDC (Professional Darts Corporation). In 2006 deed Van Barneveld voor het eerst mee aan de Premier League. Sindsdien was hij er elk jaar bij en speelde hij in totaal 211 wedstrijden, meer dan welke darter ook. Bij zijn veertiende en laatste editie moest hij voor het eerst voortijdig afscheid nemen.

 

Dartsketting symbolisch aan kleinzoon gegeven
Raymond van Barneveld heeft het niet drooggehouden voorafgaand aan zijn Premier League-partij tegen Michael van Gerwen in de Rotterdamse Ahoy. De Nederlander, die zijn laatste partij ooit speelde in de Premier League, stond bij de opkomst al in tranen, terwijl hij werd toegejuicht door het publiek in de zaal. 

 

Bij de walk-on gaf Van Barneveld zijn dartsketting symbolisch aan zijn kleinzoon. De Hagenaar, die Nederland aan het darten kreeg, gooide nog één keer zijn pijlen. Daarna nam hij afscheid van zijn 'Barney Army' en vervolgens van de dartssport. "Vandaag heb ik mijn kleinzoon mijn ketting gegeven tijdens mijn walk-on en ik voelde me erg trots om dat te doen. Nogmaals, ik wil iedereen bedanken die me door de jaren heen heeft gesteund." Aldus een aangeslagen Van Barneveld.

 

Fotografie en verslag: Jerrold Mallee

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage