Evenementen

Fotoserie: Voorjaarseditie Heroes Dutch Comic Con 2019

750 zzz 001 annekeruysHeroes Dutch Comic Con, het evenement voor fans van strips, fantasy en games in de Utrechtse Jaarbeurs, was weer een fantastische beleving voor alle fans van cosplay, strips, fantasy en games.

Het grootste Comic Con evenement van Nederland, trok dit weekend met hun vijfde editie maar liefst 35.000 bezoekers. Behalve de gezelligheid en het ontmoeten van gelijkgestemden, waren er dit jaar ook nieuwe standhouders. Zo was er een stand met een voorvertoning van Shazam! een nieuwe fantasy film die binnenkort te zien is, naast een replica van Dumbo die ook naar de bioscopen komt. Leuke was dat je er ook een – gratis – foto kon laten maken met deze fantasy figuren.

 

750 zzz 040 annekeruysHoogtepunt voor cosplayers was ook ditmaal de Cosplay Catwalk & Contest met de mooiste outfits en acts op de catwalk en Cosplay & Fan Meet Ups. Cosplay is costume play. Cosplayers verkleden zich liefst als hun favoriete superheld, stripfiguur of personage.

 

Dutch Comic Con is een beurs over fantasy, sciencefiction en popcultuur. Behalve gamers, cosplayers en fantasy fans weten ook de liefhebbers van films en series de beurs goed te vinden. Ze kunnen er met bekende acteurs en actrices op de foto's en handtekeningen scoren.

Dit keer waren er ook Q & A's en hantekeningensessies met Tom Felton uit Harry Potter en Shannen Doherty uit Charmed. Voor de bekende sterren stonden mensen soms uren in de rij.

 

750 zzz 064 annekeruysEr is een markt met films, strips, boeken, bordspellen en merchandise. Daarnaast worden er presentaties gehouden over bijvoorbeeld make-up voor special effects en striptekenen.

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage