Evenementen

Holi Phagwa groots gevierd in Den Haag: Foto's

m 1K6A9774Op 21 maart werd Holi Phagwa door de Hindoestaanse gemeenschap groots gevierd in Wijkpark Transvaal in Den Haag. Er werd met kleurrijke poeders gegooid en muziek gemaakt in gezellige sfeer.

Meer dan een miljard mensen over de hele wereld vierden gisteren Holi Phagwa. Voor de Hindoes betekent dat het inluiden van het nieuwe jaar en het verwelkomen van de lente. De organisatie van Holi Phagwa Den Haag was als vanouds in handen van de Stichting Holi Samen.

 

m 1K6A9966Omdat de mensen elkaar met poeders begooien en elkaars gezichten beschilderen, wordt iedereen op deze Holi Phagwa voor een dag gelijk. Jong, oud, arm en rijk vieren samen Holi, een heel bijzonder feest.

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage