Awardshows

Fotoserie: Buma Awards 2019 rode loper

m BumaAwards2019 Studio21 Hilversum 11-03-2019k Gwendolyne-7660Maandagavond 11 maart 2019 zijn de Buma Awards 2019 uitgereikt, de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziekindustrie. Veel BN 'ers gingen daar over de rode loper.

 

Tijdens een feestelijke gala-avond in Studio 21 te Hilversum werden de Buma Awards uitgereikt. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2018.

 

m BumaAwards2019 Studio21 Hilversum 11-03-2019k Gwendolyne-7701Martin Garrix was dit jaar de grote winnaar bij de Buma Awards. Hij mocht prijzen in ontvangst nemen in de categorie Buma Award Nationaal en ook de Buma Award Internationaal, voor het meest gedraaide en bestverkochte nummer. Hij behaalde samen met zangeres Dua Lipa de eerste plek met het nummer Scared To Be Lonely dat hij samen met Giorgio Tuinfort schreef en componeerde. Met hetzelfde nummer scoorde hij Internationaal een tweede plek. David Guetta en Justin Bieber hadden in die categorie met hun hit 2U het meest gedraaide en verkochte nummer in handen.

 

Eerder werd al bekend dat Edwin Evers werd onderscheiden met de Gouden Harp en Huub van der Lubbe met de Lennaert Nijgh Prijs. De Lifetime Achievement Award ging naar Fluitsma & Van Tijn, exact twintig jaar na het winnen van hun eerste Gouden Harp.

Dit jaar waren er vooral veel winnaars in de genres urban en dance. Naast beroemde Nederlandse dj's Martin Garrix en Armin van Buuren, vielen ook Ronnie Flex (meestgedraaide Nederlandse rapper), Boef en Lil' Kleine in de prijzen.

 

m BumaAwards2019 Studio21 Hilversum 11-03-2019k Gwendolyne-7663Lifetime Achievement Award

Fluitsma & Van Tijn sleepten de Buma Lifetime Achievement Award 2018 in de wacht voor hun werk in de Nederlandse entertainmentwereld. Ze spelen, componeren, produceren en arrangeren samen sinds 1980 en zijn anno nu niet meer weg te denken uit de muziekwereld. @Buma Awards

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage