Awardshows

Davina Michelle grote winnares 100% NL Awards

BLØF band van het jaar én meest gedraaide track

Amsterdam - Tijdens de 10e editie van de 100% NL Awards zijn vanavond de winnaars bekend gemaakt. André Hazes, BLØF, Davina Michelle, Guus Meeuwis, Maan en Nielson zijn dit jaar bekroond met de publieksprijs. Ook Marco Borsato werd tijdens zijn openingsspeech door Ali B verrast op het podium. Hij is in 12,5 jaar tijd de meeste gedraaide artiest op 100% NL. Ilse DeLange nam al eerder een award in ontvangst. Davina Michelle is de grote winnares van de avond. Ze won in de categorieën ‘Talent van het Jaar’ en ‘Hit van het Jaar’. Al eerder dit jaar mocht ze de 100% NL Award voor ‘Muziekmoment van het Jaar’ in ontvangst nemen. Daarmee heeft deze nieuwkomer maar liefst drie prijzen in de wacht gesleept.

100PNL Awards TheBox Amsterdam 07-02-2019k Gwendolyne-6904

En de winnaar is…
Ook BLØF viel deze editie tweemaal in de prijzen, door het publiek zijn zij verkozen tot ‘Band van het Jaar’. Het populaire liedje 'Zoutelande' werd bekroond met een 100% NL Award voor ‘Meest gedraaide track’. Nielson viel in de prijzen met zijn album Diamant waar hits als ‘IJkoud’ en ‘Doen Durven Of De Waarheid’ op staan. De prijs voor ‘Zanger van het Jaar’ is dit jaar naar Guus Meeuwis gegaan. Maan werd door het publiek gekozen als ‘Zangeres van het Jaar’. André Hazes is met zijn optreden tijdens ‘André Hazes Live in Ahoy’ winnaar van een 100% NL Award ‘Live act van het Jaar’. Ilse DeLange werd al eerder bekroond met een 100% NL Oeuvre Award.

“Wat was 2018 een fantastisch jaar voor de Nederlandse popmuziek! Tot het laatste moment was het in sommige categorieën nog zó spannend. Het aantal stemmen dat binnen is gekomen, geeft alleen al aan dat muziek van eigen bodem ontzettend leeft in Nederland!” Vertelt een enthousiaste Martijn Zuurveen, Station Director a.i. bij 100% NL. “Ik vind het bijzonder om te zien dat we zoveel gevestigde artiesten in dit mooie land hebben maar de markt is nog lang niet verzadigd en er is nog zoveel ruimte voor nieuw talent. Daar is Davina Michelle, de grote winnares van de avond, het grote voorbeeld van. Vanavond was een knallend succes, ik hoop dat iedereen genoten heeft. We gaan ervoor dat 2019 net zo’n vruchtbaar jaar mag worden voor de Nederlandse popmuziek!”

Uitreikers
Tijdens de feestelijke 10e editie kon het publiek tevens genieten van optredens van niemand minder dan Ali B, Ilse DeLange, Davina Michelle, Suzan & Freek en OG3NE. De 100% NL Awards zijn uitgereikt door o.a. Ali B, fotograaf William Rutten en presentatrices Kim Kötter, Olcay Gulsen en Tanja Jess. 100% NL DJ Barry Paf was de host van de avond.

 

100PNL Awards TheBox Amsterdam 07-02-2019k Gwendolyne-6955

 

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

 

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage