Awardshows

Edisons Pop 2018: de optredens en de rode loper

20180212-Edison Pop Awards WestergasFabriek Amsterdam 12-02-2018 Gwendolyne-0031Op 12 februari vond in Amsterdam de uitreiking van de Edisons Pop 2018 plaats. Hier de foto's van de optredens van de winnaaars en voorafgaand de rode loper.

20180212-Edison Pop Awards WestergasFabriek Amsterdam 12-02-2018 Gwendolyne-0004WINNAARS EDISON POP 2018

OEUVREPRIJS – EXTINCE
Een ongekend soepele en hitgevoelige rapper die de Nederlandse taal voor veel van zijn collega-artiesten buigzaam en vloeibaar hielp maken, en zo de weg vrijmaakte voor de talloze Nederlandstalige raphits na hem. Alle reden voor de jury van Edison Pop om de oeuvreprijs uit te reiken aan de grote gangmaker van zijn genre: de Nederlandse hiphop-pionier Extince.

POP – CHEF'SPECIAL – AMIGO
Met dit album heeft Chef'Special op succesvolle wijze hun sound vernieuwd. De nummers op het album bleken sterk genoeg om de grootste concertzaal van Nederland niet alleen te vullen, maar ook te laten overkoken.

20180212-Edison Pop Awards WestergasFabriek Amsterdam 12-02-2018 Gwendolyne-0054ROCK – DI-RECT – ROLLING WITH THE PUNCHES
DI-RECT is een band die keer op keer bewijst dat ze in staat is zichzelf opnieuw uit te vinden. Op 'Rolling With The Punches' wordt geflirt met soul, Northern Soul en funky riffs, zonder dat de rockbasis die we al jaren kennen van de band vergeten wordt.

HIPHOP – RONNIE FLEX – RÉMI
Ronnie Flex is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle nieuwe generatie hiphopartiesten.

DANCE – YELLOW CLAW – LOS AMSTERDAM
Yellow Claw is meer dan een act; het is een kloppend muzikaal hart, steeds op zoek naar nieuwe inspiratie, nieuwe trends en nieuw talent, om zo zowel het nationale als het internationale geluid van de popmuziek steeds weer van nieuwe energie te voorzien.

ALTERNATIVE – THOMAS AZIER – ROUGE
Thomas Azier dwingt groot respect af met de wijze waarop hij werkt, de tijd neemt en zorgvuldig zijn artistieke ideaal nastreeft en zijn prachtige geluid perfectioneert. De geweldige sound van Azier is eigenzinnig en onafhankelijk, fijnzinnig en prikkelend, en kruipt onder de huid.

20180212-Edison Pop Awards WestergasFabriek Amsterdam 12-02-2018 Gwendolyne-0049NIEUWKOMER – NAAZ – 2017 SINGLE RELEASES
Naaz is een artiest die al op jonge leeftijd en met haar eerste verfrissende popliedjes en videoclips vol allure laat zien dat ze een waardevolle aanvulling is op het bestaande muzieklandschap, een oorspronkelijke, nieuwe stem die haast instant vertrouwd klinkt. Naaz is puur, ontwapenend, dapper, geduldig en consequent.

VOLKSMUZIEK – TINO MARTIN – HOE IK HET ZIE
Tino Martin eert en dicteert het genre volksmuziek. Hij neemt de luisteraar vol overtuiging mee langs het volledige spectrum van emoties. Het is volksmuziek die leeft, die verrast, en tegelijk is ieder nummer na de eerste luisterbeurt al mee te zingen.

NEDERLANDSTALIG – ROXEANNE HAZES – IN MIJN BLOED
Roxeanne Hazes is op het broeierige 'In Mijn Bloed' melancholisch, creatief, eigenzinnig, zingt met een overtuigende, lagere fluisterstem en heeft uit een waaier aan invloeden, van haar vader tot aan internationale popgrootheden, een nieuwe, eigen artistieke groef gevonden waarin ze zich als nooit tevoren lijkt thuis te voelen.

VIDEOCLIP – NAAZ / REGISSEUR: FOLKERT VERDOORN – WORDS
Naaz zingt dat het een feest is om verschillende culturele achtergronden te hebben, want dan heb je tenminste iets te vertellen, en regisseur Folkert Verdoorn vertaalde haar optimistische verhaal naar een warme en veelzijdige clip die je bij de eerste kijkbeurt grijpt en bij blijft.

SONG – WULF – MIND MADE UP
Met de eerste single meteen, in de volle breedte en op alle vlakken van de samenleving een dijk van een hit scoren, een nummer dat kracht put uit rake eenvoud en herkenbaarheid. Wat een doorbraak!

20180212-Edison Pop Awards WestergasFabriek Amsterdam 12-02-2018 Gwendolyne-0025ALBUM – RONNIE FLEX – RÉMI
Rémi is een zeldzaam meesterwerk. De productie is tot in detail fantastisch; je kunt honderd keren luisteren en elke keer vallen je nog steeds nieuwe details op. Op de ontwikkeling van het grote talent van Ronnie Flex lijkt geen maat te staan. Ronnie Flex maakte volgens de jury zonder enige twijfel hét Nederlandse popalbum van 2017.

De vakjury
De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars zijn bekendgemaakt op 12 februari.

Fotografie: Gwendolyne van Erp

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage