Awardshows

Edisons Pop 2015: Fotoverslag

De Edisons Pop 2015 zijn gisteravond uitgereikt in de Harbour Club Amsterdam. Thé Lau & The Scene zijn deze avond verrast met een Edison voor hun gehele oeuvre.

m Edison Pop 2015 8

Alle winnaars Edison Pop 2015:

Oeuvreprijs – Thé Lau & The Scene

Pop: The Common Linnets – The Common Linnets

Rock: Kensington – Rivals

Hip Hop: Typhoon – Lobi Da Basi

Dance: Martyn – The Air Between Words

Alternative: Thomas Azier – Hylas

Nieuwkomer: Kovacs – My Love

Volksmuziek: Django Wagner – Samen

Videoclip:Marco Borstato & Gers Pardoel – Stem / regisseur: Kakhiel

Song: Dotan – Home

Album: Typhoon – Lobi Da Basi

m Edison Pop 2015 6De jury roemt het werk van Thé Lau, zowel solo als met The Scene en noemt hem een van de meest markante karakters in de Nederlandse popmuziek. Zijn werk kenmerkt zich door de combinatie van melodieuze en tekstuele, vaak ronduit poëtische zeggingskracht.

Het debuutalbum van The Common Linnets kenmerkt zich door de hoorbare liefde voor het genre en de internationaal hoge kwaliteit van de liedjes, met veel gevoel voor muzikale inkleuring gespeelde arrangementen en door de werkelijk betoverende vocalen.

m Edison Pop 2015 4Kensington wint in de categorie Rock. Volgens de jury brengt Kensington rock in Nederland letterlijk terug op het hoofdpodium. “Het album Rivals gloeit van de ambitie”.

Typhoon wint de categorie hiphop met het album Lobi Da Basi, een uitzonderlijk album volgens de jury dat over de gehele linie van grote klasse en een even groot hart getuigt. De jury kent hem tevens de Edison toe in de categorie Beste Album: hij bewijst zichzelf, de Nederlandse hiphop en volgens de jury ook ons muzikale landschap een grote dienst.

m Edison Pop 2015 5De Eindhovense Amerikaan Martyn wint de Edison Dance met zijn derde album “The Air Between Words”. De jury waardeert zijn toewijding aan de kernwaarden van house als vooruitstrevende muziek met een historie, en de finesse waarmee Martyn deze omzet in onweerstaanbare dansmuziek.

De Edison Alternative is voor het album “Hylas” van Thomas Azier : de grandeur die Aziers diep-romantische songs kenmerkt, straalt vandaag af op een welverdiende Edison winnaar.

De Nieuwkomer Edison 2015 is voor Kovacs, met het album “My Love”. Volgens de jury heeft zij alle p’s van een ware ster: persoonlijkheid, presence en performance.

m Edison Pop 2015 2Django Wagner wint de categorie Volksmuziek met “Samen”. Met zijn zigeunergeluid heeft Wagner zich bewezen als een welkome verrijking van de Nederlandse volksmuziek, en “Samen” is het bewijs dat de liefde van twee kanten komt.

Marco Borsato en Gers Pardoel winnen de Edison voor beste videoclip “Stem” van regisseur Kakhiel.”Stem” vertelt een even idioot als invoelend verhaaltje dat in zijn krankzinnige logica geheel overeenstemt met het onironische lied van Marco Borsato en Gers Pardoel.

m Edison Pop 2015 3Dotan kreeg de Edison Beste Song voor “Home” van het succesalbum 7 layers. De impact van deze prachtig geproduceerde, gearrangeerde en gezongen “Hymne” zal nog lang echoën, volgens de jury. @Edisons Pop

Fotografie: Ivo van Vliet

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage