Awardshows

Awardsshows

Fotoserie: Uitreiking Edisons Pop 2020

m Edisons 2020 DSC 9697b

Op 10 februari zijn in de Gashouder te Amsterdam de Edisons Pop 2020 uitgereikt.

Lees meer: Fotoserie: Uitreiking Edisons Pop 2020

Fotoserie: Buma Awards 2019 rode loper

m BumaAwards2019 Studio21 Hilversum 11-03-2019k Gwendolyne-7660Maandagavond 11 maart 2019 zijn de Buma Awards 2019 uitgereikt, de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziekindustrie. Veel BN 'ers gingen daar over de rode loper.

Lees meer: Fotoserie: Buma Awards 2019 rode loper

Edison Pop Awards 2019

Amsterdam, dinsdag 12 februari 2019 

Gisteravond zijn de Edisons Pop 2019 uitgereikt in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam. Presentator Eric Corton maakte de winnaars bekend onder de aanwezigheid van vele genomineerden en collega artiesten. De jury, onder meestemmend voorzitterschap van Menno de Boer, stelt vast dat Ilse DeLange na de eerste twintig jaar een ijzersterk en samenhangend oeuvre heeft opgebouwd dat in de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte staat, en kent haar daarom de oeuvreprijs 2019 toe.

EdisonPopAwards WesterGasFabriek Amsterdam 11-02-2019k Gwendolyne-7412

Nielson nam twee Edisons mee naar huis. Zijn album ‘Diamant’ wist de jury dusdanig te bekoren, dat deze door hen werd beloond met het felbegeerde beeldje in de categorie ‘Nederlandstalig’, alsmede de track ‘IJskoud’, die volgens hen het vermogen heeft zich in je brein te nestelen door die éne zin, en won in de categorie ‘Song’.

EdisonPopAwards WesterGasFabriek Amsterdam 11-02-2019k Gwendolyne-7180

In de categorie ‘Pop’ ging de Edison naar Douwe Bob en bij ‘Rock’ naar DeWolff. De jury beloonde Frenna met een Edison in de categorie ‘Hiphop’ en San Holo in de categorie ‘Dance’. In het ‘Alternative’ genre wist MY BABY de winst te pakken. De beste ‘Nieuwkomer’ van 2018 vond de jury Davina Michelle. Het album ‘Anders’ van André Hazes won een Edison in de categorie ‘Hollands’. En Zwart Licht, ft. Ray Fuego en regisseur Daniël Ajdei leverden de winnende ‘Videoclip’. De Edison voor ‘Album’ gaat naar ‘Mens’ van Wende.

EdisonPopAwards WesterGasFabriek Amsterdam 11-02-2019k Gwendolyne-7260


Tekst: Edison pop
Foto's: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

Davina Michelle grote winnares 100% NL Awards

BLØF band van het jaar én meest gedraaide track

Amsterdam - Tijdens de 10e editie van de 100% NL Awards zijn vanavond de winnaars bekend gemaakt. André Hazes, BLØF, Davina Michelle, Guus Meeuwis, Maan en Nielson zijn dit jaar bekroond met de publieksprijs. Ook Marco Borsato werd tijdens zijn openingsspeech door Ali B verrast op het podium. Hij is in 12,5 jaar tijd de meeste gedraaide artiest op 100% NL. Ilse DeLange nam al eerder een award in ontvangst. Davina Michelle is de grote winnares van de avond. Ze won in de categorieën ‘Talent van het Jaar’ en ‘Hit van het Jaar’. Al eerder dit jaar mocht ze de 100% NL Award voor ‘Muziekmoment van het Jaar’ in ontvangst nemen. Daarmee heeft deze nieuwkomer maar liefst drie prijzen in de wacht gesleept.

100PNL Awards TheBox Amsterdam 07-02-2019k Gwendolyne-6904

En de winnaar is…
Ook BLØF viel deze editie tweemaal in de prijzen, door het publiek zijn zij verkozen tot ‘Band van het Jaar’. Het populaire liedje 'Zoutelande' werd bekroond met een 100% NL Award voor ‘Meest gedraaide track’. Nielson viel in de prijzen met zijn album Diamant waar hits als ‘IJkoud’ en ‘Doen Durven Of De Waarheid’ op staan. De prijs voor ‘Zanger van het Jaar’ is dit jaar naar Guus Meeuwis gegaan. Maan werd door het publiek gekozen als ‘Zangeres van het Jaar’. André Hazes is met zijn optreden tijdens ‘André Hazes Live in Ahoy’ winnaar van een 100% NL Award ‘Live act van het Jaar’. Ilse DeLange werd al eerder bekroond met een 100% NL Oeuvre Award.

“Wat was 2018 een fantastisch jaar voor de Nederlandse popmuziek! Tot het laatste moment was het in sommige categorieën nog zó spannend. Het aantal stemmen dat binnen is gekomen, geeft alleen al aan dat muziek van eigen bodem ontzettend leeft in Nederland!” Vertelt een enthousiaste Martijn Zuurveen, Station Director a.i. bij 100% NL. “Ik vind het bijzonder om te zien dat we zoveel gevestigde artiesten in dit mooie land hebben maar de markt is nog lang niet verzadigd en er is nog zoveel ruimte voor nieuw talent. Daar is Davina Michelle, de grote winnares van de avond, het grote voorbeeld van. Vanavond was een knallend succes, ik hoop dat iedereen genoten heeft. We gaan ervoor dat 2019 net zo’n vruchtbaar jaar mag worden voor de Nederlandse popmuziek!”

Uitreikers
Tijdens de feestelijke 10e editie kon het publiek tevens genieten van optredens van niemand minder dan Ali B, Ilse DeLange, Davina Michelle, Suzan & Freek en OG3NE. De 100% NL Awards zijn uitgereikt door o.a. Ali B, fotograaf William Rutten en presentatrices Kim Kötter, Olcay Gulsen en Tanja Jess. 100% NL DJ Barry Paf was de host van de avond.

 

100PNL Awards TheBox Amsterdam 07-02-2019k Gwendolyne-6955

 

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

 

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

Buma Awards 1018 De Groene Loper: Foto's

Buma Awards 2018 Theater Amsterdam 05-03-2018 Gwendolyne-9897Op 5 maart werden in Theater Amsterdam de Buma Awards uitgereikt. Behalve de prijswinnaars gingen daar vele andere BN'ers over de groene loper.

Lees meer: Buma Awards 1018 De Groene Loper: Foto's