FESTIVALS & EVENEMENTEN

World Living Statues Arnhem beleeft natte maar memorabele laatste editie

m 3A4A0504Op zondag 6 oktober beleefde het World Living Statues Festival in Arnhem haar allerlaatste editie. Het was echt afzien met onophoudelijke regen tijdens het evenement in het stadshart. Vol melancholie namen artiesten en Arnhemmers afscheid van dit mooie festival.

'Absolute die hards'  noemde de jury na afloop de 200 standbeelden die 134 'acts'  vertolkten in het barre weer. De regen viel echt met bakken uit de hemel en het werd ook niet droog.

 

m 3A4A0527Het World Living Statues Festival (WLSF) is in dertien jaar tijd uitgegroeid tot hét festival ter wereld dat puur en alleen gericht is op straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Een straatkunst die mensen verbaast, verblijdt en vertedert.

Wereldwijd zijn er op dit moment zo'n 400 professioneel werkende levende standbeelden. En allemaal hebben zij zich aangesloten bij het WLSF en vormden ze de basis van het tweejaarlijkse unieke festival in Arnhem. Heel erg jammer dat het unieke festival nu helemaal verdwijnt.

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage