FESTIVALS & EVENEMENTEN

Fotoserie: Warme en indrukwekkende Brabantsedag

m 1K6A4860De 62e editie van de Brabantsedag in Heeze was alweer een hele speciale. Zo'n 40.000 bezoekers genoten met volle teugen van een bijzonder mooie editie.

De zestien groepen gaven een gevarieerde en indrukwekkende invulling aan het thema: 'Wat beweegt Brabanders'.


m 1K6A4940De Brabantsedag 2019 was behalve een bijzondere editie ook een uiterst warme. Met paraplu's, petjes, tenten en zonnebrand werd geprobeerd om het een klein beetje koel te houden langs de route.

 

Iedereen genoot vol overgave van deze typisch Brabantse theaterparade. De ooh's en ahh's en het harde klappen gaven aan hoezeer de mensen genoten.

 

m 1K6A5030Dit is de top drie van het algemeen klassement:


Algemeen winnaar werd Ge Wit 'T Oit Noit Nie, met
Storm van Ramptoerisme. Wat?! Dat moet ik zien!
Op de tweede plaats eindigde Vriendenkring De Rijten met
De blijde intrede: Een egotrip door Brabant.
Bloed, Zweet & Tranen (B,Z&T) behaalde de derde plek met
Michelin. De culinaire band met Brabant.

Vriendenkring Ietskes Schif won zowel de Persprijs als de HWV Publieksprijs (van de Heezer Winkeliers Vereniging) met Gevlucht uit Kamp Vught. Ontsnappen voor vrijheid.

 

m 1K6A4935Voor het eerst in vijf jaar is bovendien de bijzondere Parelprijs weer uitgereikt, aan Bouwerij Skôn voor hun creatie Vincent. Wat beweegt hem? Deze prijs, een speciale vermelding, is voor een uitzonderlijke groepsprestatie, constructie, uitbeelding of materiaalgebruik.

De volledige uitslag van de theaterparade van de 62e Brabantsedag is te vinden op brabantsedag.nl/uitslag.

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage