FESTIVALS & EVENEMENTEN

Festivals & Evenementen

Uitbundige Amsterdam Pride in foto's

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4093

Op 6 augustus vond in Amsterdam de Canal Pride plaats. Deze kleurrijke en betekenisvolle Botenparade vormt altijd een heel bijzonder onderdeel van de Pride, die in 2020 en 2021 niet door kon gaan.

 

Er voeren maar liefst 80 boten door de Amsterdamse grachten en trok honderdduizenden bezoekers die van heinde en verre naar de hoofdstad waren gekomen.

 

Gwendolyne van Erp was erbij voor foto's en spotte hier en daar ook nog wat BN'ers.

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-1720

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-1717

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4093

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4110

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4122

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4141

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4153

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4181

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4184

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4198

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4313-2

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4315

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4414

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4430

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4421

 

Pride Canal Parade - Amsterdam - Gwendolyne - 06-08-2022-4491

Harlem Globetrotters naar Den Bosch en Almere

greenhouse-talent-harlem-globetrotters

Amerika's bekendste basketbalteam komt terug naar Nederland! De basketbalsterren reizen de wereld over met hun spectaculaire dunks en razendsnelle balwisselingen en slaan Nederland niet over. De show biedt uniek familie-entertainment van het hoogste niveau met een flinke dosis humor. De Harlem Globetrotters bestaan inmiddels ruim 90 jaar! Op dinsdag 4 oktober 2022 staan ze in de Maaspoort Den Bosch en op woensdag 5 oktober 2022 staan ze in Topsportcentrum Almere.

 

Al ruim 90 jaar een begrip
Al sinds de oprichting in 1926 spreekt de unieke performance van de Harlem Globetrotters, die sindsdien grote basketbalsterren mochten verwelkomen, overal ter wereld tot ieders verbeelding. Ze tourden de afgelopen jaren door maar liefst 122 landen. Door de technische basketbalsport te combineren met verrassende showelementen weten de Globetrotters jong en oud keer op keer te boeien. Ook toeschouwers worden actief betrokken in het spektakel. De shows starten om 19.00 uur.

 

Voor de shows zijn tevens 'Magic Passes' beschikbaar. De Magic Pass geeft je toegang tot een exclusieve en onvergetelijke pre-show. Wil jij je basketbal T-shirt laten signeren & selfies scoren met de spelers en Globie? Of de vetste trucs uit de show zelf leren? Zorg dan dat je dit unieke pre-show moment op het veld niet mist! Let op: De Magic Pass is alleen geldig in combinatie met een regulier toegangsticket voor de show. Dit geldt ook voor ouders of verzorgers die met hun kind naar de pre-show komen. @Greenhouse Talent

Stadspark Live keert terug naar Groningen

stadspark

Popfestival Stadspark Live is alive & kicking en keert na twee jaar afwezigheid zondag 19 juni 2022 terug op de voormalige drafbaan van het Stadspark in Groningen. Vandaag werd de gehele line-up in één keer bekendgemaakt en pronken de namen van Simple Minds, Skunk Anansie, Rag’n’Bone Man, Crowded House, LP en Krezip op het veelzijdige affiche. De kaartverkoop start vrijdag 29 oktober om 10.00 uur via Ticketmaster.

De eerste editie van Stadspark Live vond in 2019 plaats met het streven uit te groeien tot een groots jaarlijks terugkerend festival. Dit resulteerde in een onvergetelijk debuut met optredens van o.a. Sting, The Specials en Anouk. Na twee bewogen jaren is het vuurtje nog altijd niet gedoofd en staat er in 2022, dankzij de hoge ambities van organisator MOJO en Groningen, weer een steengoed programma voor een breed publiek. We kijken uit naar een heerlijk zomerse dag in het park met goed eten, een fantastische sfeer voor jong en oud en natuurlijk goede muziek. De presentatie is net als de vorige keer in handen van festival host Bert Visscher.

Simple Minds
Bekend van Don’t You (Forget About Me), Belfast Child, Promised You A Miracle en natuurlijk Alive And Kicking. Deze iconische Schotse band komt voort uit een post-punk art-rock band, maar bevindt zich ondertussen al decennia in dezelfde straat als bands zoals U2 en Tears For Fears. Hoewel ze al een hele tijd mee gaan staan ze nog altijd garant voor een luidkeels meezingend publiek, van jong tot oud en daartussenin.

Skunk Anansie
Keiharde, rauwe rock met een politieke lading of zoals frontvrouw Skin het zelf noemt: ‘clitrock.’ De in 1994 opgerichte band bestaat uit Skin, Ace, Cass en Mark en is gerust een 90’s icoon te noemen. Al jaren blaast het kwartet het publiek omver met megahits als Hedonism, Weak en Secretly. Live een belevenis en absolute aanrader.

Rag'n'Bone Man
De warme, krachtige soul- en bluesstem van Rag’n’Bone Man herken je meteen zodra de eerste noten eruit komen. Monsterhits Human en Skin kent ongetwijfeld iedereen, naast de zeer succesvolle samenwerkingen met o.a. Nothing But Thieves en P!nk. Door de jaren heen heeft hij een compleet eigen stijl weten te ontwikkelen met inspiratie uit het verleden, gestoken in een moderne jas. Herkenbaar, beladen met emotie en hier en daar een kenmerkend rauw randje.

Crowded House
Deze uit 1985 afkomstige band is nog altijd zeer geliefd onder het publiek. Sterker nog, het nummer Don’t Dream It’s Over is een van de meest gecoverde nummers van de laatste 20 jaar. De band tourt nog regelmatig en in het voorjaar van 2021 brachten ze in hun nieuwe formatie het album Dreamers Are Waiting uit. Typisch zo’n band waarvan je hoopt ze ooit nog een keer live te kunnen zien!

LP
Laura Pergolizzi, beter bekend als LP is een Amerikaanse singer-songwriter met nummers op haar naam die je ongetwijfeld kent. Lost On You heeft bijvoorbeeld maar liefst 416 miljoen views alleen al op YouTube. Niet verwonderlijk dan ook dat LP ook nummers heeft geschreven voor supersterren als Cher, Rihanna, Céline Dion en de Backstreet Boys. Als soloartiest trekt ze volle zalen en dat heeft maar één reden zoals ze zelf zegt: “When you know, you know.”

Krezip
De Nederlandse band uit Tilburg is ondertussen alweer een tijd terug van weggeweest. Waar ze in 2009 hun afscheid aankondigden met de hit Sweet Goodbyes scoorden ze 10 jaar later bij terugkomst meteen opnieuw een hit met het nummer Lost Without You. Krezip begon 2021 met de release van de single You Are Not Alone en kwam enkele maanden daarna met de single Seventeen. Met een aanzienlijke plek binnen de Nederlandse muziekscene belooft Krezip een afwisselende show met zowel nieuw als oud werk.

Stadspark Live vindt zondag 19 juni plaats op de voormalige drafbaan in het Stadspark in Groningen. Kijk voor alle informatie over het festival, de line-up en ticketverkoop op www.stadsparklive.nl.

STADSPARK LIVE 2022
Zondag 19 juni 2022 | Stadspark Groningen
Terrein open: 12.00 uur | Aanvang: 13:00 uur | Entree: €65 (incl. servicekosten)

Meer info over dit festival vind je op: www.stadsparklive.nl
De kaartverkoop start vrijdag 29 oktober om 10:00 uur via ticketmaster.nl.

Arie Boomsma exclusief voor 100 gasten

WhatsApp Image 2020-06-11 at 09.37.56 1Ahoy Rotterdam opent op 3 september voor de eerste keer in haar bestaan de grote zaal voor maximaal 100 personen tijdens het event: Masterclass ondernemen tijdens de Coronacrisis.

Lees meer: Arie Boomsma exclusief voor 100 gasten

Archeon gaat op Hemelvaartsdag 21 mei weer open

584A8826Wij zijn blij te melden dat Archeon op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei as., weer open gaat. Dit gebeurt dan wel op aangepaste wijze en met een beperkt aantal bezoekers.

Archeon voert de maatregelen door uit het protocol ‘Samen een veilig bezoek aan Archeon’, welke aansluiten bij de richtlijnen van het RIVM. Dit protocol is samengesteld aan de hand van het protocol Club van 11, de Nederlandse Museumvereniging en het coronaprotocolteam van Archeon. Doordat we deze maatregelen strikt naleven, zorgen we ervoor dat jouw dagje uit plezierig blijft verlopen.

Het protocol biedt onze bezoekers drie garanties, die passen bij de richtlijnen van het RIVM.
1. Wij zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens;
2. Wij zorgen voor extra hygiënemaatregelen;
3. Wij zorgen voor voldoende en heldere informatie.

Lees hier meer over de heropening en de maatregelen

 

De natuur in het park staat volop in bloei en wij kunnen niet wachten om jou weer te mogen verwelkomen. We vragen je vooraf het bezoek te reserveren, ook als je al een entreeticket of Museumkaart hebt. Zo houden wij de bezoekaantallen onder controle en zorgen we ervoor dat jouw dagje uit plezierig blijft verlopen. @Archeon

foto Anneke Ruys

 

Check www.archeon.nl voor alle aankomende activiteiten in het themapark in Alphen ad Rijn.

 

Reserveer jouw bezoek hier

 

 

 

Subcategorieën