CONCERTVERSLAGEN

Melanie Safka geeft bijzonder concert in TivoliVredenburg

584A9925ab1. gd

De Amerikaanse Woodstock-legende Melanie keert op 8 september na haar uitverkochte show van vorig jaar weer terug naar het Utrechtse TivoliVredenburg voor een show in de Grote Zaal.

Van de tientallen artiesten die op Woodstock optraden, waren er slechts drie vrouwelijke solo-acts. Melanie was één van hen, en Woodstock werd de inspiratie voor haar nummer-1-hit Lay Down (Candles In The Rain).

Ons land had het bloemenmeisje met de machtige stem echter al eerder omarmd met het nummer Beautiful People – later scoorde ze nog met Ruby Tuesday en Brand New Key.

Op 8 september stond Melanie in TivoliVredenburg. Het was het tweede optreden van Melanie's Nederlandse najaarstour.

584A9963ab gd

Tijdens deze tournee treedt folkzangeres Melanie op met haar getalenteerde zoon Beau-Jarred, die haar op gitaar ondersteunt. Een ontroerend duo is het: Melanie met Beau die zijn moeder liefdevol begeleidt en ook zijn eigen virtuositeit mag bewijzen in enkele solotracks. In anderhalf uur tijd komen veel nieuwe songs van Melanie voorbij maar ook enkele van haar grote hits. Het mooiste moment was de afsluiter: Lay Down (Candles in the Rain) waarbij het publiek uitgenodigd werd om mee te doen.

 

Sommige fans konden de verleiding niet weerstaan om het podium op te klimmen voor een memorabel moment, samen met Melanie. Foto's Anneke Ruys

584A9985 GD