CONCERTVERSLAGEN

Yola imponerend live in LantarenVenster

m  GBW6398Op 26 augustus stond de Britse zangeres Yola live in een uitverkochte LantarenVenster met een country-soul concert. Daar wist ze de hele zaal te imponeren met haar bijzondere muziek en verschijning.

 

m 3A4A6653Yola komt uit een klein stadje buiten Bristol, in het Verenigd Koninkrijk, waar ze opgroeide in armoede met een ouder die haar niet steunde en die het haar "verbood" om muziek te maken.

 

Ze werd later dakloos, woonde op straat in Londen en ondervond ook stress-geïnduceerd stemverlies. Uiteindelijk overwon Yola deze uitdagingen en begon haar carrière met het schrijven en spelen van pophits. Ook maakte ze onder andere kort deel uit van de Britse band Massive Attack en was ze hoofdschrijver en front woman in Phantom Limb, voordat ze in 2016 haar solocarrière voortzette.

 

m  GBW6381Yola heeft dus genoeg levenservaring om deze in haar muziek te stoppen. Sinds haar album dit voorjaar uitkwam, gaat ze als een speer. Overal waar ze komt weet ze te overtuigen, ook bij ons. In LantarenVenster voelt ze zich als een vis in het water. Samen met haar countryband brengt ze de liedjes van haar debuutplaat, naast enkele covers. Dat doet ze overtuigend, tot het allerlaatste moment.

 

Foto's Loes van der Kraats