CONCERTVERSLAGEN

Disco en soul queen Gloria Gaynor live in Paradiso

m  GBW5918Gloria Gaynor speelde op maandag 29 juli in Paradiso. Tijdens de 'Testimony'-wereldtour speelde zij al haar grote hits met haar liveband.

Gloria Gaynor staat inmiddels al meer dan veertig jaar op het podium zonder ooit haar momentum te verliezen. De inmiddels 69-jarige 'Queen of Disco' kan terugkijken op een bijzonder succesvolle carrière. De échte kroon op haar werk is de wereldhit 'I Will Survive', maar ook nummers zoals 'Never Can Say Goodbye', 'Let Me Know (I Have a Right)' en 'I Am What I Am' haalden de bovenste regionen van de hitlijsten.

 

m  GBW5914

Naast haar muziek zet Gloria Gaynor zich in voor verschillende liefdadigheidsinstellingen, waaronder haar eigen digitale platform IWillSurvive.org

In Paradiso blijkt dat Gloria nog steeds in het bezit is van een uiterst krachtige stem, waarmee ze veel emotie kan oproepen. Ook de liveband die ze mee heeft genomen naar Amsterdam imponeert met talentvolle musici en achtergrondzangeressen.

 

m  GBW5887

En waarmee ze een tjokvol Paradiso anderhalf uur lang kan laten meezingen, dansen en klappen. De fans zijn uitzinnig en ook Gloria Gaynor zelf geniet met volle teugen. Het is de eerste keer dat ze in Paradiso staat en als het aan haarzelf ligt zeker niet de laatste keer!

 

Foto's Loes van der Kraats