CONCERTVERSLAGEN

Rood wit blauw voor Toppers tijdens jubileumconcert in ArenA

m DSC 6289AHet waren twee bijzondere dagen voor De Toppers. De zangers vierden vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni jl. hun 15-jarig jubileum en deden dit, zoals gebruikelijk, groots in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

De bruisende, kolkende drie-kleur massa van rood,wit en blauw vond ook op zaterdag 1 juni al snel zijn weg. De bovenste ring werd langzaam rood gekleurd, daaronder volgde de in het wit geklede bezoekers met in het veld de blauwe brigade.

 

m DSC 6276A

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit hadden voor deze jubileumeditie het thema 'Happy Birthday Party' gekozen. 1 juni rond 20.30 uur maakte de praalwagen met de vier Toppers en dansers feestelijk zijn entree, om vervolgens eerst een rondje om het podium te maken. De mannen hadden zelf ook een extra bijzonder kostuum aan. Vanwege de 350e sterfdag van Rembrandt droegen de zangers o.a. pakken met delen van de Nachtwacht.

 

m DSC 6443ADe continue aaneenschakeling van overbekende meezingers maakt elke editie weer tot een groot, bruisend feest. Net als in voorgaande edities hadden René, Gerard, Jan en Jeroen ook dit jaar weer diverse gastartiesten uitgenodigd zoals onder meer George Baker (Morning Sky), Jimi Bellmartin ( Winnaar van de Voice), Gerard Koks (Toen Was Geluk Heel Gewoon), Jacques Herb (Manuela), Dennie Christian, T-Spoon (Sex On The Beach), The Weather Girls (It's Raining Men) en bestegen o.a. ook OG3NE en Re-Play het podium.

 

m DSC 6422ADe Snollebollekes liet de 67.000 koppen tellende mensenmassa nog eens flink springen (Nondeju) en van links naar rechts hossen, zodat de ArenA trilde op zijn grondvesten. Waarschijnlijk een nieuw record. Het was een geslaagde 15e editie met strakke planningen, mooie decors en tot in de puntjes georganiseerd.

 

Verslag en fotografie: Jerrold Mallee

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage