CONCERTVERSLAGEN

Wouter Hamel met mooie jazzy pop in het Paard

m  GBW4565Zanger en gitarist Wouter Hamel presenteerde gisteren zijn nieuwe album in het Haagse Paard. Samen met zijn band maakte hij er een onvergetelijke avond van.

Hamel en zijn band halen hun inspiratie uit de jazzy pop uit de jaren '30 tot '50, strooien daar muzikaal een jaren '70 saus overheen en brengen het met impulsen uit velerlei andere stromingen zelfverzekerd de 21ste eeuw in. Deze gemixte sound laat Hamel je horen op 1 mei in ons Paard. Hij is zo'n zeldzame artiest waarvan je het gevoel hebt dat hij en zijn liedjes er altijd al zijn geweest. Toch is Wouter Hamel 'pas' sinds 2007 een gevestigde naam in Nederland en ver daar buiten. Creatieve omzwervingen en uitdagingen doen een mens groeien, maar veranderen niet wie je in het diepst van je hart bent en Wouter weet daar alles van.

 

m  GBW4572Een decennium nadat hij met zijn succesalbums 'Hamel' en 'Nobody's Tune' zijn muzikale bakens plaatste in het onontgonnen gebied waar jazz en pop elkaar ontmoeten, keert hij terug naar zijn muzikale oerbron. Gelouterd door de ervaring met zijn meer pop-georiƫnteerde avonturen is het geluid van Hamel als vanouds. Maar tevens aangescherpt zoals hij nu op zijn nieuwe album laat horen. BOYSTOWN is een nostalgisch klinkend jazz album waarop de sounds van pop en jazz duidelijk doorklinken. In de Kleine Zaal van het Paard komen de liedjes goed tot hun recht en geziet het publiek van een intiem optreden. @Paard Den Haag

 

Fotografie: Loes van der Kraats

imageimageimageimageimageimageimageimage