CONCERTVERSLAGEN

Michael Varekamp met nieuwe CD ELEKTRA in Regentenkamer

m  GBW3619Op 11 november 2018 presenteerde de bekende trompettist Michael Varekamp zijn nieuwe album ELEKTRA in de legendarische Regentenkamer te Den Haag.

Trompettist Michael Varekamp toerde afgelopen jaren veelvuldig met theaterproducties als LOUIS! en BILLIE! en speelde onder meer met Sonny Fortune en Branford Marsalis.

 

m  GBW3627Op 26 oktober verscheen zijn nieuwe album onder zijn eigen naam. Elektra is een volledig geïmproviseerde plaat met als basisidee een denkbeeldige ontmoeting tussen Miles Davis en Jimi Hendrix. Niemand minder dan gitaarfenomeen Jerôme Hol nam de gitaarpartijen op het album voor zijn rekening.

 

m  GBW3662In de altijd sfeervolle Regentenkamer speelde Varekamp met zijn band die als vaste bezetting kent: De bezetting bestaat uit Varekamp's vaste band met Erik Kooger op drums, Harry Emmery op bas, Wiboud Burkens op toetsen en Jerôme Hol op gitaar. Vanuit hun intense muzikale relatie ontstond het idee om een album te maken dat totaal geïmproviseerd is. Gisteren werd ook officieel de CD ELEKTRA gepresenteerd

 

Fotografie: Loes van der Kraats

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage