CONCERTVERSLAGEN

Fotoserie ELVIS: THE COMEBACK SPECIAL in Caprera

m Elvis TheComebackSpecial Caprera Bloemendaal 20-07-2018l Gwendolyne-3081Precies vijftig jaar geleden nam Elvis de legendarische Comeback Special op. Van Jailhouse Rock tot If I Can Dream: Barry Hay, Anne Soldaat, Ntjam Rosie, Lucas Hamming en anderen brengen dit concert tot leven.

m Elvis TheComebackSpecial Caprera Bloemendaal 20-07-2018l Gwendolyne-3057Na acht jaar afwezigheid van het podium keert Elvis Presley in 1968 terug met een grandioze tv-show, de '68 Comeback Special. In de Burbank Studio's in Los Angeles zingt Elvis, omringd door een groot aantal fans, een aantal van zijn grootste successen. De tv-special was een doorslaand succes, begon daarmee een traditie van muzikale one-man-shows op televisie en was voor The King misschien wel het begin van het einde.

 

m Elvis TheComebackSpecial Caprera Bloemendaal 20-07-2018l Gwendolyne-3038

 

Concertverslag

Het is even voor zeven uur en nog rustig bij Caprera. De deuren openen vanavond om half 8 dus dat verklaart dat er nog geen Elvis fan te vinden is. Elvis? Die is toch in 1977 overleden?

Dat klopt maar vanavond staan oa Barry Hay, Sandra van Nieuwland, Lucas Hamming, Ntjam Rosie, Anne Soldaat, Yorick van Norden, en Dandelion in dit mooie openluchttheater on Bloemendaal om iedereen nog eens te laten herinneren aan die mooie Comeback Special die Elvis des tijds opnam toen hij zich ineens helemaal wilde toeleggen op de muziek.


Tijdens deze avond komen de mooiste bekende Elvis songs voorbij maar ook liedjes waarvan je denkt "He is dat ook van Elvis?" Inspiratie mag er ook zijn. Blij ben ik ermee dat er geen imitaties volgen maar iedereen Elvis beleefd op zijn of haar eigen manier vertolkt.


Songs worden afwisseld met mooie verhalen vertelt door Sander Donkers waardoor helemaal duidelijk word waar Elvis vandaan komt en hoe hij die 10 jaar in de top beleefd heeft. Kortom een mooie afwisselde avond met mooie liedjes ook wanneer je Elvis niet gekend hebt.

 

m Elvis TheComebackSpecial Caprera Bloemendaal 20-07-2018l Gwendolyne-3012De presentatie lag deze avond in handen van Sander Donkers, één van Nederlands bekendste popjournalisten en heeft meegeschreven aan de definitieve biografie van Elvis.

 

Met oa Barry Hay, Sandra van Nieuwland, Lucas Hamming, Ntjam Rosie, Anne Soldaat, Yorick van Norden, Dandelion en Strange Brew (band).

Vanavond 21-7 staan ze in het concert gebouw te Amsterdam


https://www.concertgebouw.nl

Fotografie en verslag: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage