CONCERTVERSLAGEN

Fotoserie: 70 Jaar Caprera en 10 jaar 3JS

m 3JS 10jaar Caprera Bloemendaal 22-06-2018l Gwendolyne-2383Gisterenavond en ook vanavond  staan de 3JS in Capera, Bloemendaal. Zij vieren niet alleen hun 10 jarig bestaan maar staan ook voor het 10de achtereen volgende jaar in dit mooie openluchttheater. De heren zelf vinden Caprera "één van de mooiste plekken om te spelen"

Een lange rij heeft zich al gevormd voor de deur. Van de paar buien overdag is niets meer te merken een flauw zonnetje breekt zelfs door. Wanneer de hekken open gaan ontstaat een rush om de beste plekken te bemachtigen. Hoewel je in Caprera overal goed zit zijn de plakken vooraan erg gewild.

Strak om half negen tikt Tom Dijkman af en de show start. In een sneltreinvaart zonder te stoppen vliegen vele bekende nummers voorbij na een nummer of 8 wil Jan even rustiger aan want hij is "kapot" en is wel toe aan een rustig moment.

 

m 3JS 10jaar Caprera Bloemendaal 22-06-2018k Gwendolyne-2460Helaas voor hem krijgt hij niet de ruimte voor rust het plezier knalt van het podium af en dat hoor je in de muziek terug. Publiek staat dan ook al en beweegt vrolijk op de melodieën mee.

 

Denk aan nummers als "Alles overnieuw" "Mensen" "Los van Alles" "Slot concert" "Geloven in het leven" en uiteraard het "Wiegelied" ontbreken deze avond niet. Vele nieuwe tracks van het in februari uitgebrachte album NU komen voorbij.

 

m 3JS 10jaar Caprera Bloemendaal 22-06-2018l Gwendolyne-2715Jaap Kwakman legt uit: "Met dit album hebben we echt de rem eraf gehaald. We hebben losgelaten wat de fans, de platenmaatschappij, ons management en anderen ervan zouden vinden. Meer dan ooit weten we wie we zijn en besloten: dit is wat we maken. Daarbij zijn we niet meer bang om op ons gezicht te gaan." Tevreden kijkend zegt Jan: "Toch denk ik dat onze fans dit net zo gaaf gaan vinden als wij. Het album bevat tien liedjes die stuk voor stuk singles zouden kunnen worden. Daar zijn we trots op."

 

m 3JS 10jaar Caprera Bloemendaal 22-06-2018l Gwendolyne-2697De 3JS hebben diverse blazers meegenomen om de liedjes nog sprekender en voller te maken dan ze al zijn. Ruim 2 uur later is het ineens (wel na een paar nummers in de toegift) afgelopen. Een mooi optreden waar iedereen optimaal van genoten heeft.

 

In december gaan de mannen het theater in met de "Acoustic Christmas" tour en van voorjaar met de tour "Heroes of Music" waarbij zij zich laten inspireren door Elvis, The Beatles, Bob Marley en David Bowie maar ook bands als U2, The Eagles, Pink Floyd, Led Zeppelin en Coldplay

www.3js.nl

 

Verslag Gwendolyne van Erp en Angelique de Graaf

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage