CONCERTVERSLAGEN

Herman van Veen betovert magisch Caprera

m HermanVanVeen Caprera Bloemendaal 16-06-2018l Gwendolyne-2140

Op 16 juni gaf Herman van Veen een optreden in het bijzondere Caprera Openluchttheater in Bloemendaal.

Het is 1 ½ voor aanvang en er staat al een flinke rij voor de ingang. Het lijkt erop dat ze dit bij Caprera ook vinden want de deuren gaan al eerder open. Rustig stroomt het publiek naar binnen om zicht te verdelen over de houten bankjes voor het grote prodium.

Het mooie aan Caprera is dat je nergens slecht zicht hebt en dat het geluid overal goed is.

 

m HermanVanVeen Caprera Bloemendaal 16-06-2018l Gwendolyne-2262Herman van Veen heeft al vaker in het jarige Caprera gestaan met een theatershow, dus hij is het gewend. Zou je verwachten in ieder geval. Maar na de pauze (rond kwart voor 10) valt het hem toch op dat het nog zo licht is. "Ik ben er niet aan gewend om zoveel verschillende gezichten te zien. Normaal treed ik op voor groene uit bordjes" grapt hij.

 

m HermanVanVeen Caprera Bloemendaal 16-06-2018l Gwendolyne-2174Herman van Veen blijft met zijn al 73 jaar een meester in zijn vak. Niets tijdens de hele avond laat je denken dat hij oud zou zijn. Alle tonen zijn vol en worden geraakt. Dansen doet hij ook nog als een malle. Om het maar niet te hebben over zijn strakke manier van spelen op de viool, piano of trommels.

 

m HermanVanVeen Caprera Bloemendaal 16-06-2018k Gwendolyne-2286De avond is gevuld met een diversiteit aan liedjes uit zijn hele oeuvre. Er is dan ook nogal wat keuze met zo'n 183 cd's. Bijvoorbeeld Anne, het lied dat hij schreef voor zijn dochter, maar ook Opzij,opzij,opzij en Hilversum 3 komen vluchtig voorbij. Herman van Veen heeft de rol van schoolmeester gespeeld in Ciske de Rat. Maar wat misschien wat minder bekend is dat ook het nummer "Krijg toch allemaal de Kolere" van zijn hand komt, maar hij het nog nooit heeft gezongen in een voorstelling, tot in deze show.

 

m HermanVanVeen Caprera Bloemendaal 16-06-2018k Gwendolyne-2279Het optreden lijkt rond elf uur afgelopen te zijn, maar Herman van Veen zou Herman van Veen niet zijn als er nog een aantal toegiften komen. Natuurlijk tot grote vreugde van het publiek.

 

Kortom een topavond vol verhalen, muziek een lach en een traan.

 

Op zondag 17-6-2018 staat Herman van Veen met nog een avond in Caprera. Voor dit optreden zijn nog een kaarten beschikbaar, dus als je nog wilt?

http://caprera.nu/

 

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

Verslag: Astrid van Kesteren & Gwendolyne van Erp

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage