CONCERTVERSLAGEN

Concertverslag: Shakira straalt volop in Ziggo Dome

P1050384b copyDe Colombiaanse popster Shakira maakte gisteren een rentree in Ziggo Dome. Haar EL DORADO WORLD TOUR moest ze afgelopen november afzeggen wegens een bloeding in haar stembanden.

Maar nu is ze terug en straalde gedurende het gehele concert wat ze gisteren gaf in een uitverkocht Ziggo Dome. De Amsterdamse poptempel zat tot de nok toe gevuld met fans uit alle windstreken die de zangeres een warm welkom gaven. Colombiaanse vlaggen overal en een publiek dat elke song van voren naar achteren kende. Ook Shakira's kids Milan (5) en Sasha (3) zijn bij het concert aanwezig. "De allereerste keer"deelt de zangeres trots. 

 

P1050287B copyWat een bijzondere sfeer heerste daar in Amsterdam!. Het enthousiasme bij zangeres en publiek was meer dan anderhalf uur lang voelbaar. Shakira zelf liep volop te genieten, alsof het haar allereerste concert ooit was. "Het had weinig gescheeld of ik kon nooit meer optreden" vertelt ze geƫmotioneerd omdat de bloeding op haar stembanden van enkele maanden geleden uitermate serieus was. Gelukkig is de zangeres erover heen gekomen en nu geniet ze meer dan ooit van haar optreden in Amsterdam.

 

P1050371 copyZeven jaar geleden maar liefst was het toen ze voor het laatst in Nederland optrad. In die jaren koos ze voor haar gezin en moesten de fans het doen met Shakira's muziek op cd. Een soort van comeback dus gisteren in Ziggo Dome, waar het publiek getrakteerd werd op een aantal nummers van haar El Dorado album (2017) maar ook oudere tracks stonden op het programma tijdens het iets meer dan anderhalf uur durende concert.

 

IMG 1690 copyHet is een perfecte live show met alles erop en eraan: mooie visuals, confetti, dansmoves, solo's en uiteraard het stralende middelpunt: Shakira. Een warm bad voor de fans die door de zangeres de gehele show lang betrokken worden bij het optreden. In de vorm van meezing momenten, meeklappen en meer. Regelmatig richt Shakira zich tot haar Nederlandse bewonderaars die dus in groten getale naar Amsterdam zijn gekomen. De beloning is groot, want ze krijgen een concert gepresenteerd wat helemaal af is. Behalve zingen en (buik) dansen speelt de ze gitaar en kruipt ze achter de drums.

 

IMG 1707 copy
Veel Spaanstalige songs naast een enkele in het Engels. Het concert begint met Estoy Aqui, She Wolf en Si te Vas. Underneath Your Clothes zat in de set, naast Whenever Wherever, Waka Waka, Hips Don't Lie, maar ook latere songs als La Bicicleta, Perro Fiel en Chantaje. Dansen en luisteren wisselen elkaar af tijdens het concert van Shakira, wat een perfecte rentree op de concertpodia vormt van de Colombiaanse superster.  In de finale van het concert doemt ze op tussen het publiek waar ze Je L'Aime A Mourir zingt, gevolgd door uiterst dansbare versies van Hip's Don't Lie en La Bicicleta. 

 

Concertverslag: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage