CONCERTVERSLAGEN

Julien Clerc met nostalgie en meer naar Zuiderstrandtheater

m P1050248 Julien ClerqOp maandag 7 mei gaf de Franse zanger Julien Clerc een sfeervol concert in intieme setting in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

In de jaren 70 vielen vrouwen in grote aantallen voor de zanger Julien Clerc, de knappe, donkere jongeman met de grote bos donkere krullen. Zeker de vijftigers en zestigers van nu zullen mooie herinneringen bewaren aan de tijd dat Julien Clerc eind jaren zestig/begin jaren 70 voor het eerst van zich liet horen. De Fransman maakte een grootse entree en mag nu terugkijken op een groots oeuvre met veel hits.

 

m P1050238 Julien ClerqClerc is een volksheld voor de Fransen en daar nog steeds erg populair. Het concert in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen was snel uitverkocht. In de zaal grotendeels vrouwen op leeftijd, echte fans naar blijkt want ze kennen alle liedjes die de charismatische Fransman laat horen.

 

Julien Clerc stond in Den Haag in het kader van zijn tour Deux Pianos – Tournée Des Cinquante Ans. Met deze tournee viert de zanger zijn vijftigjarig jubileum als zanger en icoon van het Franse chanson. Enkel begeleid door twee piano's, klinken eerdergenoemde klassiekers, evenals nummers van recente albums als Fou, peut-être en Partout la musique vient, intiemer en persoonlijker dan ooit tevoren. Een bijzondere, intieme setting die perfect blijkt te passen bij de inmiddels 69-jarige zanger.

 

m P1050249 Julien ClerqIn het Zuiderstrandtheater is het publiek er getuige van dat Clerc nog steeds de uitstraling heeft van vroeger en dat zijn stem nog altijd overtuigt. Wie kent ze niet de liedjes van Julien Clerc? Chansons als Ce n'est rien, Ma préférance, Si on chantait en This Melody – het nummer waarmee de zanger begin jaren '70 doorbrak in Nederland- hebben ondertussen een klassieke status verworven.

 

Het werd vooral een avond om weer even terug te gaan naar vroegere tijden maar zeker ook om kennis te maken met het latere werk van Clerc, liedjes die niet bij iedereen bekend zijn maar aangenaam in het gehoor liggen. Aan het einde, zonder startsein, rennen de die-hard fans naar voren om nog even van dichterbij de show mee te beleven. Bij het slotapplaus mag er zelfs naar hartenlust met mobieltjes en cameraatjes gefotografeerd worden. Zo blijft dit onvergetelijke optreden toch nog een klein beetje meer in de herinnering (AR ****)
www.zuiderstrandtheater.nl

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimage