CONCERTVERSLAGEN

I'M A SOULMAN groots in premiere in Goudse Schouwburg: Fotoverslag

3A4A2782 kopie
Op 26 november 2016 ging de voorstelling I’M A SOULMAN groots in premiere in een uitverkochte Goudse Schouwburg. Met een publiek en een cast die volop genoten van de theatervoorstelling over het legendarische platenlabel STAX.

m IMG 2548De sfeervolle Goudse Schouwburg in Gouda kreeg gisteren de primeur van de voorstelling I’M A SOULMAN, die de komende maanden een triomftocht langs veel theaters in Nederland zal maken. In I'M A SOULMAN duiken we in het verhaal over de beroemde opnamestudio van STAX. Door middel van het verhaal van STAX en projecties wordt het tijdsbeeld geschetst waarin rassenrellen, Vietnam en politieke moorden centraal stonden.

 

m IMG 2527I’M A SOULMAN vertelt het opmerkelijke verhaal van een blanke broer en zus, Jim en Estelle Steward, die in 1958 een studio beginnen in een zwarte wijk in Memphis.Zanger Steffen Morrison (bekend van The Voice) en zangeres/actrice Joy Wielkens (van de nieuwe RTL4-serie Centraal Medisch Centrum) laten hits als “Dock of the Bay”, “Knock on Wood” en “I’m a Soulman” herleven.

m IMG 2460Steffen Morrison beschikt over precies de rauwe soulstem die nodig is om de Stax-hits ook in deze tijden tot leven te brengen. Het ene na het andere soulnummer van weleer zet hij naar zijn hand en maakt er geloofwaardige nieuwe versies van. Zangeres Joy Wielkens vult hem daarbij met haar krachtige stem en haar charisma optimaal aan.

 

m IMG 2535Het publiek geniet volop en laat zich onderdompelen in een bijzondere soul-avond met alles erop en eraan. Aan het einde gaan zelfs de voetjes van de vloer en zingt het publiek de bekende songs woord voor woord mee. Na twee uur showtime wordt de cast met bloemen onthaald op het podium en komt de burgemeester van Gouda, de heer Milo Schoenmaker, op het podium om de cast terecht te feliciteren met de premiere voorstelling en de eerste cd in ontvangst te nemen.

 

3A4A2791 kopieWie denkt dat de avond rond half elf geheel ten einde is krijgt nog een muzikaal toetje aangeboden. Steffen Morrison en zijn band geven nog een kleine verrassingstoegift in het theaterrrestaurant. Zo gaat het publiek al swingend huiswaarts, de koude nacht weer in.  I'M S A SOULMAN: een absolute aanrader!

 

Meer informatie op http://www.legendsofmusic.nl/i-am-a-soulman/

 

Fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 studiopijlman-hosting