CONCERTVERSLAGEN

Royal Beach Concert Bon Jovi geslaagd

Bon_Jovi_gooddayz4

Zon, zee, strand en mooi weer: de ideale omstandigheden voor een concert. In Scheveningen zat dat alles mee bij het Royal Beach Concert én de mannen van Bon Jovi die twee uur lang de zon uit de lucht rockten.

De Bon Jovi fans in Scheveningen hadden vast de tijd van hun leven. Ze stonden de hele middag in de zon, op het strand en vlak bij de zee en kregen een ruim vijfurig programma voorgeschoteld. Naast Bon Jovi waren dat de groepen Fuse, Di-rect en Kane.

 

Fuse_gooddayz

Om te beginnen de pop/rockgroep Fuse. Zij wonnen de Royal Beach Contest en veroverden een plek op het Royal Beach Concert. Het werd een echte vuurdoop voor de band (die naast zanger Benjamin Kuijpers uit Apeldoorn uit nog twee Zutphenaren, een Amsterdammer en een Zwollenaar bestaat) in een klap voor een publiek van ongeveer 50.000 man mochten spelen. Dat probeerden ze dan ook ook zo goed mogelijk te doen. Hun visitekaartje hebben ze in ieder geval bij een groot publiek achtergelaten: een goed begin denken we zo.

Voor Di-Rect was Scheveningen een thuiswedstrijd. De Hagenaars traden wel voor het eerst hier aan met de nieuwe zanger Marcel Veenendaal en de nieuwe bandleden Vince van Rijken (toetsenist) en Paul Jan Bakker (gitarist en ex-Kane, Seven). Marcel voelde zich meteen als een vis in het water op het podium bij het strand, net als de rest van Di-Rect die er lekker tegenaan rockten. De band zit duidelijk beter dan ooit in zijn vel en de lol in het spelen lijkt weer helemaal terug. Met het nu al succesvolle album 'This Is Who We Are' laat Di-Rect een meer volwassen geluid horen, dat overal goed aanslaat. Daarom zetten ze ook in Scheveningen een goed optreden neer waar met trots op teruggekeken kan worden.

Direct_gooddayz3

Direct_gooddayz2

Direct_gooddayz

Ook Kane voelde zich goed op hun gemak in Scheveningen. Dinand memoreerde nog even naar de tijd dat hij zelf een strandtent op Scheveningen had, nu meer dan tien jaar geleden alweer. Ook liet hij weten verheugd te zijn om in de ‘eigen stad’ op te treden en met mooi weer aan het strand. De band speelde strak als vanouds en genoot optimaal van het optreden. Tijdens het optreden kwamen heel wat hits voorbij (Kane heeft inmiddels 22 Top 40-hits op zijn naam staan) en liet de band nogmaals horen waarom ze tot de absolute Nederlandse top behoren.

Kane_gooddayz

Kane_gooddayz2

Kane_Gooddayz3

Tegen vijven mocht de hoofdact aantreden. Jon Bon Jovi en zijn mannen voelden zich ‘happy’ op het strandpodium en Jon memoreerde verschillende malen naar het uitzicht dat ze hadden over het strand en de zee en niet te vergeten het mooie weer.  Al klinkt de muziek nog steeds als vroeger en is er niet veel veranderd qua stijl in de band: de fans maakt dat helemaal niet uit. Sommigen van hen hadden 200 euro over voor een prominente plek in het voorvak. 50.000 bezoekers in totaal trok het Royal Beach Concert, waarvan de meesten uiteraard voor Bon Jovi kwamen. John, Richie, David en Tico rockten als vanouds met nummers als ‘You Give Love A Bad Name, ‘Keep The Faith’, ‘Bad Medicine’ en 'I'll Sleep When I’m Dead’ naast songs van de vele albums die de band maakte in haar meer dan 25-jarige carriere. Bijzonder was het moment dat gitarist Richie Sambora het nummer 'Lay Your Hands On Me' geheel solo zong. Het concert eindigde met de meezingers 'Wanted Dead Or Alive' en 'Livin' On A Prayer', uiteraard in volle borst meegezongen door alle aanwezigen. Bon Jovi mag terugkijken op een sterk concert op een toplocatie en aangevuld met veen interactie vanuit het publiek.

Bon_Jovi_Gooddayz

Bon_Jovi_Gooddayz2

Bon_Jovi_Gooddayz3

De organisatie van het Royal Beach Concert mag terugkijken op een geslaagde eerste aflevering van een vlekkeloos verlopen concert. Royal Beach Concert was de start van een uniek concept, waarvan er nu al een nieuwe aflevering voor volgend jaar in de planning staat.