ROYALTY

Koning houdt traditionele kersttoespraak

Kersttoespraak171lrKoning Willem-Alexander sprak traditioneel op eerste kerstdag het volk toe in de kersttoespraak. Dat deed hij vanuit zijn eigen huis, de Eikenhorst in Wassenaar.

De eerder opgenomen rede was te volgen vanaf 13.00 uur op NPO1 en op Radio 1 en op NPO2 met gebarentolk. Ook RTL, SBS en regionale omroepen zenden de toespraak uit.

Volgens de koning lijkt het steeds moeilijker om elkaar in het dagelijks leven te ontmoeten. In zijn toespraak riep hij het volk op om 'elkaar te ontmoeten en op zoek te gaan naar een groter wij in plaats van een breder ik'.

Kersttoespraak172lr"Dit zijn dagen waarin we beschutting zoeken. Voor even de onzekere wereld buiten sluiten. De buitenwereld roert zich achter de ruiten. De grote wereld is altijd voelbaar, en dringt zich aan ons op." zei hij. In de persoonlijke sfeer sprak hij over 'een moeilijk jaar voor hem en zijn vrouw, koningin Máxima.

De tekst van de kersttoespraak is later op de dag ook na te lezen op de website van het Koninklijk Huis en terug te zien op het YouTube-kanaal van het Koninklijk Huis.

Foto's: ANP

 studiopijlman-hosting