ROYALTY

Koningspaar bezoekt Portugal

m koning-en-koninginKoning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen van 10 tot en met 12 oktober een staatsbezoek aan Portugal. Het koningspaar doet dat op uitnodiging van president Marcelo Rebelo de Sousa.

Rebelo de Sousa trad in maart 2016 aan als president. Nadat koning Willem-Alexander hem een gelukwens had gestuurd met zijn benoeming, stuurde de nieuwe president hem een uitnodiging om op staatsbezoek te komen. De minister van Buitenlandse Zaken vergezelt het koningspaar. Parallel aan het staatsbezoek wordt een handelsmissie georganiseerd. Nederland exporteert jaarlijks voor 3,1 miljard naar Portugal. Omgekeerd exporteert Portugal voor 2,5 miljard naar Nederland.

Thema's die op het programma zijn het gedeelde maritieme verleden van Portugal en Nederland en de internationale oriëntatie van beide landen. Volgens de RVD zijn Nederland en Portugal partners in vrede, veiligheid en welvaart. Ze werken samen binnen de EU, de NAVO en de Verenigde Naties. Tijdens het staatsbezoek zal daar op verschillende manieren bij stilgestaan worden.

Foto: RVD

 studiopijlman-hosting