ROYALTY

Koningin Máxima bezoekt Vietnam voor toegang tot financiële diensten

3A4A9430 3 copykopieHare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van dinsdag 30 mei tot en met donderdag 1 juni de Socialistische Republiek Vietnam in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima reist dinsdagochtend na aankomst in Ho Chi Minh stad door naar de provinciestad Da Lat in de Centrale Hooglanden van Vietnam. De omgeving kenmerkt zich door land- en tuinbouwgebieden met merendeels kleine boerenbedrijven. Eén van de thema's van deze reis is waardeketen financiering (value chain finance) in de landbouw. Koningin Máxima bezoekt een landbouwbedrijf waar zij met de eigenaar en andere boeren spreekt over het project HortiDalat. Dit project biedt financiering en technische ondersteuning.

 

Koningin Máxima bezoekt verder een winkel voor mobiele telefonie waar klanten ook diverse bankzaken kunnen doen. 's Middags spreekt Koningin Máxima in Ho Chi Minh stad met aan landbouw gerelateerde bedrijven en maatschappelijke organisaties over financiering van agrarische activiteiten.

Woensdag 31 mei wordt het bezoek voortgezet in de hoofdstad Hanoi. 's Ochtends spreekt Koningin Máxima met internationale samenwerkingspartners als de Wereld Bank Groep (WB), het United Nations Capital Development Fund (UNCDF), de Asian Development Bank (ADB) en het lokale VN-kantoor over de stand van zaken van inclusieve financiering in Vietnam. Ook is er een rondetafelgesprek met private partners als financiële instellingen en fintech bedrijven over hun rol in de verbetering van toegang tot financiële diensten. 's Middags spreekt Koningin Máxima met gouverneur Le Minh Hung van de State Bank of Vietnam (SBV). Deze centrale bank coördineert de ontwikkeling van de nationale strategie voor inclusieve financiering. Ook heeft zij een ontmoeting met de voorzitter van de Nationale Assemblee, mevrouw Nguyen Thi Kim Ngan.

 

Donderdag 1 juni spreekt Koningin Máxima met minister Dinh Tien Dung van Financiën, minister Nguyen Xuan Cuong van Landbouw en Rurale Ontwikkeling en minister Dao Ngoc Dung van Arbeid, Mindervaliden en Sociale Zaken. De State Bank of Vietnam organiseert 's middags een rondetafeldiscussie met vertegenwoordigers van ministeries en andere betrokken instanties over de voorbereiding en coördinatie van de nationale strategie voor inclusieve financiering.

 

Daarnaast staat er een ontmoeting tussen Koningin Máxima en minister-president Nguyen Xuan Phuc gepland. Tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos dit jaar hadden zij ook een gesprek over de ontwikkelingen in Vietnam op het gebied van inclusieve financiering.

 studiopijlman-hosting