ROYALTY

Koningin Máxima bij seminar over bescherming onderwijs in conflictsituaties

3A4A9445 3 copykopieHare Majesteit Koningin Máxima woonde vrijdagochtend 19 mei in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling de opening bij van het internationale seminar ‘Law, Education and the SDG’s’.

3A4A9415 2 copykopieHet seminar vond plaats in The Hague Institute for Global Justice. Hare Hoogheid Sheikha Moza bint Nasser uit Qatar, oprichter van de stichting Education Above All en pleitbezorger van de VN ontwikkelingsdoelen, hield een keynote speech.

IMG 8233 2 copykopieHet seminar maakte deel uit van een internationaal initiatief om het recht op onderwijs te waarborgen in landen die in tijden van onveiligheid en gewapend conflict verkeren. Een andere doelstelling is aanvallen op studenten, docenten en scholen te verminderen. Dit sluit ook aan bij de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals, SDG's).

Deze zeventien ontwikkelingsdoelen zijn in 2015 door alle VN lidstaten vastgesteld. Tijdens het seminar staan de doelen ten aanzien van 'Hoogwaardig onderwijs' en 'Vrede en Recht' centraal.

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting