ROYALTY

Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven bezoeken Canada

prinses-margriet-en-pieter-van-vollenhovenHare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven brengen van 13 tot en met 17 mei een officieel bezoek aan Canada.

Het paar bezoekt in de provincie Ontario de steden Brampton, Stratford, Goderich, Hamilton, Burlington en Toronto.

Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven starten hun bezoek aan de stad Brampton. Holland Christian Homes is het grootste Nederlands-Canadese verpleeghuis en aanleunwoningencomplex in Canada. Het paar spreekt er met bewoners, studenten verpleegkunde en vrijwilligers over innovaties in de verpleegkunde en het wonen en werken op het complex. Ze markeren de officiƫle start van de bouw van een nieuw verpleegtehuis en wonen het ceremonieel hijsen van de Nederlandse vlag bij.

 

De volgende dag bezoekt het paar Stratford en Goderich. In Stratford, waar zo'n 40 procent van de agrarische bevolking van Nederlandse afkomst is, wordt een plaquette onthuld voor het gebouw dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt door de Prinses Irene Brigade. In het Liberation Memorial Park in Goderich wonen ze een veteranenparade bij en onthullen ze een plaquette ter nagedachtenis aan de Canadese soldaten die in Nederland stierven tijdens de Tweede wereldoorlog. Vervolgens wonen de Prinses en de heer Van Vollenhoven het concert bij van het Royal Regiment of Canada en van de 48th Highlanders of Canada.

 

Op maandag staat de wetenschappelijke samenwerking centraal. Op de McMaster Universiteit in Hamilton opent Prinses Margriet de ronde tafel conferentie "Antibiotic Resistance and One health Network". Prinses Margriet is erevoorzitter van de adviesraad van de masteropleiding Global Health van de Universiteit Maastricht en de McMaster Universiteit.

 

Op de vierde dag bezoekt het paar Burlington. Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven praten er met scholieren over de vriendschap tussen Canada en Nederland. Vier scholen in Burlington hebben een actieve uitwisselingsrelatie met scholen in Apeldoorn. Het paar plant een boom in Apeldoorn Park. In de Royal Botanical Gardens is er een samenzijn met bewoners en veteranen. Het paar sluit hun bezoek aan Canada af in Toronto met een bezoek aan het 48th Highlanders of Canada Museum en een ontmoeting met Nederlandse ondernemers.

 

Prinses Margriet is in 1943 in de Canadese hoofdstad Ottawa geboren en heeft haar geboorteland regelmatig bezocht. Het bezoek aan Canada past dan ook in een lange reeks van bezoeken en ervaringen waarbij de Prinses en de heer Van Vollenhoven zich door de jaren heen hebben ingezet voor de betrekkingen tussen Nederland en Canada.@RVD

 studiopijlman-hosting