Nieuws

Kelela introduceert de toekomst van R&B

kalelaOp 6 oktober verschijnt het langverwachte debuut album Take Me Apart van Kelela via Warp Records. Het album, met daarop ook de single LMK, laat zich luisteren als een episch portret die een brug slaat tussen klassieke en hedendaagse R&B.

Dit najaar is Kelela te zien in Amsterdam. Voor het nieuwe album Take Me Apart omarmde Kelela een eclectische benadering waarin R&B, hip hop en pop samen kwamen. Het album laat zich niet alleen horen als een intens persoonlijke kroniek, maar is tevens een statement, aldus de zangeres. "Ik ben een donkere vrouw, tweede generatie Ethiopisch-Amerikaans, die opgroeide in een buitenwijk van Washington en luisterde naar R&B, jazz en Björk. Al die elementen zijn op Take Me Apart duidelijk te horen."
Kelela's debuut EP Hallucinogen uit 2015 was een eerste kennismaking met het grote publiek, waarop Kelela haar luisteraars meetrok in een melancholisch dampspoor van een veelbelovende maar tevens gedoemde liefdesverhouding. De EP werd lovend ontvangen door de internationale pers en The New York Times benoemde de single Rewind zelfs tot een van de "25 Songs That Tell Us Where Music Is Going". Evenwijdig aan dit succes werkte Kelela in 2016 en 2017 mee aan diverse releases van onder meer Solange, Danny Brown en Gorillaz. Ook was ze eerder dit jaar te zien als supportact van The XX tijdens hun Europese tournee.

 

Het debuut album Take Me Apart van Kelela verschijnt op 6 oktober aanstaande. Op 13 december is ze te zien in Paradiso Tolhuistuin in Amsterdam, en de kaartverkoop voor dit concert start op donderdag 17 augustus om 10.00 uur.

 studiopijlman-hosting