Nieuws

Opening Ali B Muziekids Studio in Almere: Foto's

m P6281184De Ali B Muziekids Studio in DeKinderkliniek te Almere opende op woensdag 28 juni officieel zijn deuren. Dat gebeurde door Ali B himself.

De studio is bedoeld voor de jonge patiëntjes in de kliniek. Maar ook hun broertjes, zusjes en alle andere kinderen die meekomen met het patiëntje, zijn er welkom.

 

m P6281088De studio is tot voor kort vier dagdelen per week geopend geweest en in die beperkte tijd werd er al bijzonder veel gebruik gemaakt van het muzikale aanbod. Het kwam neer op ca. 4.990 bezoeken door kinderen per jaar. Nu wij vijf dagen per week geopend zullen zijn, betekent dat dat er ca. 16.640 kinderen per jaar van onze Muziekids Studio kunnen genieten.

Vrolijk

 

m P6281173De Ali B Muziekids Studio is een vrolijke ruimte, met allerlei muziekinstrumenten, muziekspellen en nog veel meer zaken die met muziek te maken hebben. Hier krijgen patiënten en bezoekers, doorgaans van vijf tot achttien jaar, afleiding door het maken van of luisteren naar muziek. Zo kunnen zij hun pijn en verdriet even vergeten. Ervaren studioleiders en musicerende vrijwilligers begeleiden de kinderen bij het maken van muziek.

"Muziek maken verlaagt het stressniveau en kan bijdragen aan een versneld herstel", aldus vriend van Muziekids, prof. dr. Erik Scherder.

 

m P6281158Muzikale pleister

Dat de Muziekids Studio in DeKinderkliniek nu al een succes is, is in de afgelopen periode ruimschoots gebleken. Niet alleen de patiëntjes en hun ouders, maar ook de artsen, verplegend personeel en andere bezoekers ervaren dagelijks de meerwaarde van Muziekids. Het woord 'ziekenhuis/kliniek' heeft zelfs voor velen een andere lading gekregen en inmiddels gaan tal van kinderen met plezier naar DeKinderkliniek, want als troost mogen ze daar lekker muziek maken in de Muziekids Studio.

 

m P6281116Dit zeggen de artsen van De Kinderkliniek zelf over de Muziekids Studio: "Sinds de opening van deze studio moeten wij heel vaak op zoek naar onze patiëntjes. Ze zijn gelukkig niet verdwenen, maar zijn heerlijk muziek aan het maken in de studio. Ze kijken best wel even sip als ze met ons meemoeten, maar we kunnen hun direct geruststellen door te zeggen dat zij na hun afspraak weer terugkomen naar de studio. De Muziekids Studio is een enorm succes." (DeKinderkliniek kinderartsen Norbert van den Berg en Tim Vreede).

 

Fotografie: Patricia Benjamins

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting