Nieuws

zt-newsiv-red

Nederlands Film Festival in aantocht

m m  DSC0502In 2017 vindt de 37e editie plaats van het Nederlands Film Festival. Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het Nederlands Film Festival (NFF) plaats.

Tien dagen lang (Woensdag 20 september - Vrijdag 29 september) is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. Films van kort tot lang, van arthouse tot mainstream, van analoog tot digitaal. Speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama's én evenementen voor jong en oud.

 

De 37e editie van het Nederlands Film Festival begint woensdag met de openingsfilm Tulipani van regisseur Mike van Diem. Tulipani is een tragikomedie over een Zeeuwse boer die na de watersnoodramp van 1953 naar Zuid-Italië fietst.

In totaal zullen 42 speelfilms, 97 documentaires, 100 korte films, 22 televisiedrama's, 16 videoclips en 13 interactieve projecten te zien zijn, waarvan er 96 in première gaan.

 

De echte Gouden Kalveren worden op 29 september, uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. De strijd zal dit jaar gaan om Brimstone en Tonio van Paula van der Oest. Deze twee films maken allebei kans op beeldjes in de voornaamste categorieën. Brimstone heeft in totaal negen nominaties, Tonio heeft er er zeven.

Dan zijn er ook nog de Gouden Kalf publieksprijzen. Dit jaar maken Soof 2, Onze Jongens en Mees Kees Langs de Lijn kans op de Gouden Kalf-publieksprijs. Deze films waren afgelopen jaar de drie best bezochte Nederlandse bioscoopfims. www.filmfestival.nl

Foto: Gwendolyne van Erp

 

 studiopijlman-hosting