Travel

zt-newsiv-red

Een reis naar Corfu

CorfuPatricia Benjamins was op reis naar Corfu. Hieronder lees je haar verslag.

In juli 2013 was ik op Corfu. Vanuit het vliegtuig zie je direct dat het een groen eiland is. Het is dan ook het groenste eiland van Griekenland met veel olijfbomen, cipressen en er groeien verschillende citrus-bomen zoals de kumquat. Een kleine sinaasappel uit China.

P1070777Corfu is een eiland met veel pittoreske dorpjes, kerken en kloosters. Zo heb ik o.a. het oudste dorp van het eiland bezocht, Parithia. Het dorp ligt aan de voet van de Pantokrator, de hoogste berg van het eiland (906 m). Het wordt niet meer bewoond, maar enkele huizen zijn wel gerestaureerd. Voor de toeristen zijn er ook enkele tavernes. Ook heb ik het Theotokos klooster in de wonderschone omgeving van  Paleokastritia bezocht. En de Spiridon kerk in de hoofdstad, Kerkyra. P1070924Agios Spyridon is de beschermheilige van Corfu. Dit is een schitterende kerk met mooie schilderijen en het bevat nog de relikwieën van Spyridon binnen een zilveren kist. Deze is soms ook te bezichtigen.

P1070946De hoofdstad zelf is ook de moeite waard om naar toe te gaan. Het heeft een Venetiaans verleden en dat is goed te zien. In de stad is veel te doen en te zien. Er zijn veel kerken en het heeft een oude en een nieuw fort.

P1080238Waar Corfu verder nog bekend om staat is het Achillieon. Het paleis van Sissi. De keizerin heeft hier haar zomerpaleis laten bouwen nadat ze verliefd is geworden op het eiland. Naast haar paleis heeft ze een mooie beeldentuin en Achilles mag natuurlijk niet ontbreken en kijkt over het eiland en de hoofdstad.

P1080180Vanuit Corfu zijn er verschillende excursies buiten het eiland te maken. Zo is er o.a. een mogelijkheid om naar Albanië te gaan, naar het vaste land van Griekenland en naar het eiland Paxos. P1080114Er wordt veel in de Griekse wateren gevaren en gezeild. Dit eiland heeft voor deze toeristen meerdere havens.

Foto 1: Klooster van Paleokastrita: uitzicht.
Foto 2: Klooster van Paleokastrita
Foto 3: Hoofdstad Kerkira.
Foto 4: Heiligste kerk, Spiridon kerk in Kerkira.

 studiopijlman-hosting