INTERVIEWS

Interview met Martine Bond

Martine-Bond-onlineVorige maand verscheen Martine Bond’s nieuwe album Love Hate Fate. Het is de opvolger van haar debuutalbum Bittersweet Love uit 2006.

Door Anneke Ruys

haar debuut nog echt akoestisch, dit album bevat elektronische invloeden, rockelementen en veelzijdige melodieën. Op Love Hate Faith kijkt de singer-songwriter terug op een aantal moeilijke jaren na de dood van haar moeder, maar laat ook zien en horen dat ze het leven weer heeft omarmd. 

 

Hoe kijk je terug op je deelname aan ‘Beste Singer Songwriter’?

Dat was een hele leuke ervaring! Het is een uitdagend nieuw concept waar je als artiest veel van opsteekt. Daar kijk ik dus met een goed gevoel op terug!

Sandra photoshoot 8Ook deed je mee op ‘Geloven op 2’ Hoe was dat?

Ook dat was heel bijzonder. In de aflevering waar ik in zat, stond de verwerking van het verlies van mijn moeder centraal. Een heel gevoelig onderwerp dus dat heel zorgvuldig en respectvol in beeld is gebracht. De EO is daar heel goed in.

Hoe zou je je muziek het best omschrijven?

Een mix tussen Folk, Pop en Rock met elektronische invloeden. Mijn Engelse mixer/producer Alan Branch heeft getekend voor de bijzondere geluidseffecten die hij speciaal voor dit album heeft bedacht. Mensen die de plaat hebben gehoord vinden dat de muziek nergens mee te vergelijken is, maar dat het ze toch meteen raakt. Dat vind ik een heel mooi compliment!

Sandra photoshoot 10
Hoe hecht is de Volendamse scene?

Vrij hecht! Bijna iedereen kent elkaar hier en vooral in de muziekscene. Er zijn veel optredens in het weekend op de dijk, en we komen dan ook graag bij elkaar kijken. Ook leuke muzikale samenwerkingen bij grotere optredens komen vaak voor, zoals bijvoorbeeld de 'Top 2000' waar tal van muzikanten elk jaar weer aan mee doen en een fantastisch optreden van hoge kwaliteit neerzetten! En het wemelt van nieuwe initiatieven en experimenten met muziek die in niets lijken op de beroemde Palingsound waar het allemaal mee begonnen is in Volendam.

Sandra photoshoot 1Op je plaat doet ook Jan Dulles van 3JS mee. Ook werkte je al eerder met de groep. Hoe is dat contact tot stand gekomen?

We gaan best ver terug! Toen ik 18 was heb ik een paar gitaarlessen van Jaap Kwakman gehad (gitarist van de 3JS), en hij nodigde mij uit om een keer een liedje mee te doen met 3JS. Zo gezegd zo gedaan, dat was ontzettend leuk! Tevens mijn eerste ontmoeting met JanDulles, en daar vloeiden al snel meerdere muzikale samenwerkingen uit voort. Aan verschillende cd’s van de 3JS heb ik een vocale bijdrage geleverd waaronder een duet met Jan (‘Mijlenver’). Nu doet Jan mee met mijn album met een duet en enkele koortjes.

Wat hoop je met je muziek te bereiken?

Ik hoop in contact te komen met publiek dat ook vindt dat muziek een avontuur is waarbij je buiten gebaande paden moet durven te treden. Voor die mensen hoop ik nog heel vaak op te mogen treden en meer platen te maken!

 studiopijlman-hosting