Gothic & Fantasy Evenementen

14de Midwinter Fair met magische momenten in Archeon: Foto's

3A4A3064b

 

Op 10 & 11 december 2016 was Archeon in Alphen aan den Rijn geheel in de ban van de 14de Midwinter Fair: HET fantasy evenement in de winter. Met ook dit jaar een Indoor Fantasy Markt, een bomvol muziekprogramma, vele shows en spectaculair entertainment in winterse sferen.

Op de zaterdag gooide motregen roet in het eten, maar op de zondag waren de weergoden de Midwinter Fair beter gezind met een droge dag en soms zelfs een straaltje zonneschijn.

m 3A4A2943De Indoor Fantasy Markt was weer goed gevuld met bekende en nieuwe stands. Verspreid over het terrein van Archeon hadden ambachtslieden en handelaren hun tentjes opgezet en verkochten zij hun unieke waren. Het was weer ultieme gezelligheid voor de liefhebbers. Jong en oud genoot met volle teugen in Archeon waar altijd van alles te doen is.

m 3A4A2927
Muziek
Zoals gewoonlijk wisselden bekende en minder bekende bands elkaar af op het programma. Grote namen uit binnen- en buitenland staan naast lokale bandjes die een naam voor zichzelf willen maken. Wat zij gemeen hebben is dat ze de bezoekers van de Midwinter Fair een unieke ervaring willen bieden. Dit jaar met maar liefst 4 podia en optredens van Rapalje, The Royal Spuds, PerKelt, Fiddle 'N Drum, Imbue Helisir, Twibv, Pyrolysis en nog veel meer. Het was een vrolijke boel en er werd veel gedanst.

m 3A4A3153Shows & Entertainment

Een Midwinter Fair kan niet zonder shows: Kenaz Fireshows, Bataille (voorheen Noorderwind) en spectaculaire shows van History's Greatest Warriors. Er werden ambachten gedemonstreerd en er is volop entertainment in de straten. LARP groepen als Expiatio en Greenthingz verzorgen kids quests. In The Village of Storytellers werden de meest wonderlijke verhalen vertelt. En in het Archeologiehuis was een mooi programma met lezingen van o.a. Professor Rotherham en diverse magische voorstellingen.

m 3A4A3186Al met al was het weer een weekend optimaal genieten tijdens het winterse fantasy spektakel. We kijken weer uit naar de 15de editie volgend jaar winter 2017.

 

Fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 studiopijlman-hosting