Gothic & Fantasy Evenementen

Elfia Arcen 2016 met veel magische momenten

m IMG 9308Op 24 en 25 september zijn de Kasteeltuinen van Arcen met Elfia weer geheel gehuld in magische sferen.

Diep in het woud klinkt een zacht getingel, gevolgd door een zware stap. Een vreemde stoet trekt over het bospad; muizen in een theepottenkoets, Samurai’s, schutters en Vikingen. Hoog boven hen bidden jachtvogels en naast hen ridders te paard. Aan de rand van het bos houdt de stoet halt, de blik gericht op hun nieuwe onderkomen: Elfia Arcen. Twee dagen lang zal het spektakel Elfia losbarsten aan het idyllische kasteel aan de Duitse grens.

m IMG 9478Sinds 2009 is Elfia Arcen, naast Haarzuilens, een jaarlijks terugkerend fenomeen. Gelegen in Nederland maar tegen de Duitse grens en niet ver van België, trekt het al jaar en dag tienduizenden bezoekers uit al deze landen. Ook dit jaar belooft Arcen weer een spektakel te worden. Vol muziek, verhalenvertellers, magiërs, zwaardvechters, schutters, valkeniers en natuurlijk een overweldigende hoeveelheid kostuums. Op het programma dit jaar weer een bonte verzameling van activiteiten. Een greep:

m IMG 9466Teapot race
Gekkigheid! Theepot racen is een enorme hit in Groot Brittannië, Australië en Nieuw Zeeland, ook Duitsland volgde. Nu wordt het voor het eerst in Nederland georganiseerd door Clockwork Orange & Royal Steemfleet  en meedoen mag! Verbouw je theepot tot kunstwerk op wieltjes en GO!

Arjan Fintelman en Valkerij Koekeloeren
De stille vlucht van een uil, het loerdraaien van een valk en de intensiteit van een buizerd. Leer ervan en ga ermee op de foto!

m IMG 9297Kinderdraaimolen Lancelot
Vort met de pret! De handgemaakte Middeleeuwse Paardenmolen is een leuk ritje voor de kleinste, of voor de wat oudere kinderen een behendigheid spel waarbij je zoveel mogelijk ringen moet steken.

Star Wars Theater Show  
Maledictus, de Hollywood stuntmannen groep uit Tsjechië  zorgt in binnen en buitenland altijd voor veel spektakel. Hun shows zijn adembenemend en op zaterdag avond zullen ze een nieuw, nog niet eerder vertoont theaterspektakel laten zien, gebaseerd op Star Wars. Er wordt een speciaal podium voor gebouwd. Een wereldprimeur voor Elfia; Maledictus zal daarna door Europa gaan toeren.

m IMG 9423Hobbits en Rovers
Altijd al eens willen weten wat LARP nu eigenlijk is? Doe mee met Hobbits en Rovers, waar je daarnaast ook runestenen kan beschilderen of eens een heerlijk griezelige wond kan laten schminken. Voor materiaal als LARP zwaarden en kostuums kan worden gezorgd, of ga fijn in je eigen kostuum.

En naast deze activiteiten zijn er natuurlijk nog vele, vele anderen, Boogschieten leren, Samurai demonstraties, steampunk machines en muziek, Dr. Abraxo de Slangentovenaar en een ouderwetse goochelaar. Bekijk het volledige aanbod op elfia.com

m IMG 9418Elfia Arcen
24 en 25 September
Kasteeltuinen Arcen,
Lingsforterweg 26  - Arcen
Openingstijden
Zaterdag van 10.00 tot 22.00
Zondag 10.00 tot 19.00
Vervoer, ticketprijzen en parkeren alles vindt u op elfia.com

Foto's: Anneke Ruys

 studiopijlman-hosting