Gothic & Fantasy Evenementen

Castlefest 2016 sprookjesachtig genieten op Kasteel Keukenhof: Foto's

m 3A4A8877Elfen, trollen en nog veel meer mythische figuren stonden dit weekend centraal in de elfde editie van het fantasyfestival Castlefest. Op vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli kwam je op Kasteel Keukenhof en omgeving weer de mooist verklede mensen tegen.

Vorig jaar trok het festival een recordaantal van 35.000 bezoekers en dit jaar werd dit aantal vast en zeker geevenaard. bezoekers bestaan uit doorgewinterde Castlefest gangers maar ook steeds meer geïnteresseerde nieuwelingen. m 3A4A8843Het terrein van het kasteel was aangekleed als een levensechte Middeleeuwse stad met een uitgebreide markt en oude ambachten als smeden, beeldhouwen en leer bewerken. Ook het dagelijks leven wordt vorm gegeven: bezoekers werden uitgenodigd zich Middeleeuws te kleden, deel te nemen aan workshops als vilten en ook te proeven van wicca- en Keltische rituelen. Castlefest heeft een unieke en ongedwongen sfeer, waar jong en oud kunnen genieten van de vele activiteiten, optredens, verhalenvertellers, hapjes en drankjes. m 3A4A9000Op de Castlefest camping gaat de beleving ´s avonds verder. De populaire band OMNIA was aanwezig op Castlefest. Hoe populair deze mensen zijn bleek wel uit de lange rijen die er stonden om een handtekening van de bandleden te bemachtigen.

Niet alleen de activiteiten en optredens maken van Castlefest een onvergetelijk festival, maar zeker ook de vaste bezoekers. Zij leven al maanden naar Castlefest toe, terwijl zij druk zijn met hun vaak handgemaakte outfits. Uitgedost in schitterende creaties maken zij de beleving van Castlefest compleet. 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting