Gothic & Fantasy Evenementen

Summer Darkness 2012 Fashion Shows: Foto’s

IMG 4686 sd front

Summer Darkness is muziek, lifestyle, beeldende kunst, films, shows en ook mode.

Tijdens het laatste weekend van juli verandert de Utrechtse binnenstad ieder jaar in een donkere sprookjeswereld. Tijdens de tiende editie van Summer Darkness – het grootste gothic/dark underground festival van Nederland – viel er weer ongekend veel te genieten.

Zoals van een fascinerende modeshow. Want dat was Post Nuclear Steam: City of Echoes – een spannende stempunk-modeshow – in de Leeuwenbergh kerk zeker. De modeshow geld als een totaalmodeshow met alles erop en eraan. Behalve de geijkte mode wordt de show gevuld met theater, acrobatiek en dans, naast verschillende videoprojecties. En niet te vergeten de steampunk modeshow zelf met ontwerpen van het label Rosies Art.

De show is geheel uitverkocht. Niemand wil dit spektakel missen. Echo City vertelt een verhaal over een verwoeste wereld. Het enige wat overblijft is overleven in de eigen stad. Dat gevoel wordt ook weergegeven door de modellen op de catwalk en de grote machine met haar bewegende tandraderen op het podium.

Op het Domplein staan vooral op de zaterdag en de zondag diverse modeshows centraal. Zoals de Ultra Violet Fashion Show, Mfashion’s Lolita Dreamworld en Naaimoos Show. Ook de burlesque performer Lilly Mae Lovett was van de partij met een korte burlesque show.

Fotografie: Anneke Ruys en Angela van Tol-Largaespada

 studiopijlman-hosting